18.5.2015 18:56

ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ: Ξεφεύγουν από τη γραφειοκρατία, βαλτώνουν στη χρηματοδότηση [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΕΝΤΟΝΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ διατυπώνει μέσω του Politischios.gr ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς που σήμερα πραγματοποίησε επιτόπιους ελέγχους μαζί με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Όπως εξήγησε ο κ. Βουρνούς παρότι σήμερα είναι η ευκαιρία να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν έργα που χρόνια είχαν μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, η έλλειψη ρευστότητας θέτει τα έργα σε κίνδυνο.

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται τα έργα του Περιφερειακού τόσο στον Παρθένη όσο και στην περιοχή της παραλιακής του Βροντάδου.

«Παρότι τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να ολοκληρωθούν τα έργα αυτά, παρότι τώρα θα έπρεπε τα συνεργεία να εργάζονται με τις μηχανές στο φουλ, οι καθυστερήσεις στην πληρωμή του εργολάβου στα έργα του Παρθένη αλλά και της εύρεσης χρηματοδότησης για τα έργα στην παραλιακή του Βροντάδου θέτουν το έργο σε κίνδυνο», εξήγησε ο κ. Βουρνούς.

Παράλληλα ο ίδιος επισκέφθηκε την παιδική χαρά της Φάρκαινας όπου δήλωσε ικανοποιημένος για την πορεία των εργασιών ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τελικά θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αφορά στο σημείο όπου έχουν εντοπιστεί αρχαία. 

Την ίδια θετική εικόνα εξέφρασε και για την ανάπλαση της Δασκαλόπετρας, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη της βρύσης του Πασά που πλέον θα είναι επισκέψιμη αφού είναι προς κατασκευή ο δρόμος που θα ενώνει τον χώρο της Δασκαλόπετρας με τον ακριβώς επάνω δρόμο.

Τέλος ερωτώμενος για το θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου σημείωσε ότι τελικά το θέμα θα συζητηθεί σε θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι στην ερχόμενη συνεδρίαση της 27ης Μαϊου.

Ακούστε τις δηλώσεις του Δημάρχου Χίου:

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ