31.1.2012 23:59

Επιτέλους… μονοδρομήστε!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ

Το αίτημα της μονοδρόμησης της οδού Κ. Μονομάχου, επαναφέρει για ακόμη μια φορά προς τη δημοτική αρχή, ο σύλλογος «Δεσμός του Φραγκομαχαλά» ζητώντας της να πιέσει την τεχνική υπηρεσία να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα που εκκρεμεί εδώ και τριάντα χρόνια!
«Δεν πάει άλλο» υποστηρίζει ο σύλλογος περιγράφοντας το αδιαχώρητο που καθημερινά παρατηρείται στη συγκεκριμένη οδό από τα διερχόμενα και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. «Από τη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Χάνδακος (Ηρώον) μέχρι και του Βιδάλη συνεχώς υπάρχουν διπλοτριπλοπαρκαρισμένα ΙΧ ,γιατί μπαινοβγαίνουν οι πελάτες στα Super Market Μαρινόπουλου και Βιδάλη, όπως και  για ψωμί στα αντίστοιχα δύο σημεία. Οι οδηγοί των οχημάτων βλαστημούν συνεχώς και νευριάζουν για να μπορέσουν να περάσουν απ΄αυτό το τμήμα των 300 μέτρων.
Στην Κ. Μονομάχου έξω από την σχεδόν ερειπωμένη και επικίνδυνη οικία Μαυριδόγλου  υπάρχουν συνεχώς παρκαρισμένα οχήματα επί του ρεύματος ανόδου και συνεχώς οι κινούμενοι στην άνοδο αναγκάζονται να σταματούν και σε αρκετούς σβήνουν οι μηχανές στο ξεκίνημα επί της ανηφόρας.
Στη στροφή του Κολεγίου η ορατότης  είναι μηδενική και γίνονται τακτικά μικροσυγκρούσεις οχημάτων.
Από  το Τζαμί Φραγκομαχαλά  και μέχρι το Ζαχαροπλαστείο «Κολωνάκι» σε μια απόσταση δηλαδή 200μ  έχουμε νέα σειρά  παρκαρισμένων ΙΧ. Πάλι κι εδώ  υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη διπλή κυκλοφορία.
Πιο πάνω στροφή προς προσκυνητάρι Αγ. Νικολάου η ορατότης μηδέν στην κάθοδο και μικρή στην άνοδο. Εδώ έχουμε τακτικά τρακαρίσματα από την σύζευξη των δρόμων Αγ. Μαρκέλλης και Μονομάχου και Καραβούρνων. (Ευτυχώς σ΄αυτό το σημείο βάζει το χέρι του ο Αγ. Νικόλαος που στέκει εκεί ακοίμητος και δεν σκοτώθηκε ακόμα κανείς).
Σε όλη σχεδόν  την οδό Αγ. Μαρκέλλης η διπλή κυκλοφορία είναι αδύνατη . Υπάρχουν στο ρεύμα καθόδου διάσπαρτα παρκαρισμένα ΙΧ περιοίκων ή επισκεπτών και συνεχώς υπάρχει πρόβλημα  ανόδου-καθόδου κυρίως από την λωρίδα ανόδου. Έχουμε κορναρίσματα, αστυνομίες κλπ.
Επιπροσθέτως κάθε φορά που γίνεται στον Άγιο Νικόλαο  Γάμος, Βάπτιση, Κηδεία, Μνημόσυνο,  κλείνει ολότελα ο δρόμος και ξεμπλοκάρει μετά από μία ώρα αφού βριστούν μεταξύ τους καμιά πενηνταριά οδηγοί.
Η αποθέωση είναι όταν διέρχονται τα  λεωφορεία ¨μαούνες» του ΚΤΕΛ και μπλέκονται με άλλα φορτηγά αλλά και ΙΧ. Σωστό τρελοκομείο γίνεται…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύλλογος στην επιστολή του.
Με καυστικό ύφος τραβώντας το αυτί επί της ουσίας στους συμβούλους που κλείνουν τα μάτια μπροστά στην κατάσταση που περιγράφεται παραπάνω και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και πρόκληση θανατηφόρου ατυχήματος στη συγκεκριμένη οδό, «Ο Δεσμός του Φραγκομαχαλά» ζητά, την «ανοδική ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ με διευθέτηση εσοχών στάθμευσης κατά διαστήματα και μικρό πεζοδρόμιο όπου είναι εφικτό όπως και άλλες μονοδρομήσεις εξόδου από την κ. Μονομάχου και Αγ. Μαρκέλλης  πάντα με βάσει τον σχεδιασμό της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας» .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ