20.4.2015 11:16

«Επιτακτική η ενίσχυση των νησιών απέναντι στις μεταναστευτικές ροές»

ΣΤΕΛΩΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΩΝ, ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Θέσπιση μέτρων για την αντιμετώπιση του κύματος των μεταναστών ζήτησε από τους Υπουργούς Ν. Βούτση, Γ. Πανούδη και Τ. Χριστοδουλοπούλου η περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου παρουσιάζοντας ταυτόχρονα δέσμη συγκεκριμένων δράσεων με στόχο να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό στη βάση της προστασίας των νησιών από το ανεξέλεγκτο κύμα εισροής μεταναστών και του σεβασμού στις αρχές του ανθρωπισμού και του πολιτισμού.

Η Περιφερειάρχης ανέλυσε με αριθμούς την κρισιμότητα του προβλήματος, αναφέροντας ενδεικτικά ότι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου τις τελευταίες 57 ημέρες πέρασαν 8650 μετανάστες και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα ενίσχυσης της Περιφέρειας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, ζήτησε ανθρώπινο δυναμικό για την ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, των δομών Υγείας και ειδικά για την Περιφέρεια τη νομοθετική δυνατότητα άμεσης ενίσχυσης σε προσωπικό που είναι απαραίτητο (π.χ. επόπτες υγείας).

Επίσης ζήτησε κρατική χρηματοδότηση για τις διαδικασίες πρώτης υποδοχής καθώς και τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, όπως και την ναύλωση πλοίου που θα μεταφέρει άμεσα στην ενδοχώρα μετανάστες που βρίσκονται στα πολύ μικρά νησιά.

Τέλος η κα Καλογήρου πρότεινε την επέκταση του Προεδρικού Διατάγματος 235 στα νησιά ώστε να δημιουργηθεί δομή συνοριοφυλάκων καθώς και τη συγκρότηση ομάδας στελεχωμένης σε περιφερειακό και υπουργικό επίπεδο που θα ασχολείται με την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν σε καθημερινή βάση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ