23.7.2013 15:07

Επιτακτική η δημιουργία νέου λιμένα

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ

Σε όχημα διεκδίκησης δημιουργίας νέου λιμένα στο κοντάρι, μετέτρεψε την παραχώρηση των 2/5 του υπάρχοντος λιμένα στο ΤΑΙΠΕΔ, ο Π. Λαμπρινούδης.

Με βάση την προκήρυξη από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και με δεδομένη τη νέα αποτυχημένη απόπειρα ελλιμενισμού του κρουαζιερόπλοιου “Seaborn Quest” ο ίδιος ζητάει τόσο από τους τοπικούς βουλευτές όσο και από την Περιφέρεια να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη δημοπράτηση του νέου λιμανιού.

«Σε μία εποχή, όπου η Χίος, δεν έχει πολλές επιλογές προσέλευσης ξένων τουριστών και ο τουρισμός της κρουαζιέρας, είναι στο επίκεντρο, κάνουμε για πολλοστή φορά έκκληση στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, στους τοπικούς Βουλευτές και στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, να βοηθήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και να πάρουν τη πρωτοβουλία για τη δημοπράτηση του νέου λιμανιού στη θέση «Κοντάρι».

Μετά και την παραχώρηση των 2/5 του λιμανιού για τη δημιουργία μαρίνας, διαφαίνεται οτι είναι επιτακτική ανάγκη η Χίος να αποκτήσει νέο λιμάνι με προβλήτα για κρουαζιερόπλοια, σύμφωνα και με τη σχετική μελέτη που έχει συνταχθεί από την πρώην Ν.Α.

Ο χρόνος περνάει για το ΕΣΠΑ και θα είναι λυπηρό, μετά από λίγο καιρό να αρχίσουν οι διαπιστώσεις για αναπορρόφητες πιστώσεις, όταν υπάρχει η δυνατότητα να δημοπρατηθεί ΑΜΕΣΑ το συγκεκριμένο έργο», αναφέρει ο Π. Λαμπρινούδης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ