27.8.2012 8:28

Επιστολή Μακριδάκη στον Αντιπεριφερειάρχη

Επιστολή τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Κ. Γανιάρη απέστειλε ο Γ. Μακριδάκης, προσθέτωντας σε αυτήν και τις υπογραφές δεκάδων καλλιτεχνων που ζητούν από κοινού να μην προχωρησει η επένδυση των ανεμογεννητριών στη Χίο.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Μαρκιδάκης αναφέρει:
 
"Κύριε Γανιάρη
Εντός των προηγούμενων ημερών λάβατε στον προσωπικό σας λογαριασμό τριακόσια και πλέον μέηλ από πολίτες με κοινό αίτημα την αρνητική σας ψήφο στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Αιγαία Ζεύξη.
Όλοι αυτοί οι Έλληνες πολίτες που αιτούνται από σας αρνητική γνωμοδότηση αλλά και οι πλέον των χιλίων που έχουν ως τώρα συνυπογράψει την επιστολή μου προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ με αίτημα την απόσυρση της συγκεκριμένης ΜΠΕ ως άκυρης και μη ισχύουσας πλέον με τους σημερινούς περιβαλλοντικούς όρους του νησιού μετά την βιβλική του καταστροφή, μεταξύ των οποίων και πλειάδα καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, είναι άνθρωποι που με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για το νησί μας και την αγωνία τους για το μέλλον του, προσήλθαν αυθόρμητα στο κάλεσμα που απηύθυνα μέσω διαδικτύου για αυτές τις δύο δράσεις.
Την γνώμη τους, την αγωνία τους και το αίτημά τους οφείλετε ως αιρετός πρώτος πολίτης της Περιφερειακής Ενότητας Χίου να σεβαστείτε και δεδομένου του ότι δεν υπήρξε ούτε υπάρχει καμία απολύτως άλλη εκφρασμένη και τόσο ηχηρή δημόσια άποψη στον κοινωνικό αυτό διάλογο, να τους τιμήσετε με την ψήφο σας και να φανείτε άξιος και πραγματικός εκπρόσωπος της λαϊκής βούλησης.
Kύριε Αντιπεριφερειάρχη, το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Χίος είναι έργα σαν αυτά που περιγράφει η συγκεκριμένη ΜΠΕ, δηλαδή διανοίξεις 48 χιλιομέτρων δρόμων, εκτεταμένους εκβραχισμούς, ισοπέδωση και τσιμεντοποίηση βουνών αλλά και στήσιμο γιγάντιων μηχανημάτων και πυλώνων στο δοκιμαζόμενο τοπίο της. Κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει πολύ καλά ότι έργα τέτοιου μεγέθους είναι καταστροφικά, πόσω μάλλον σε μια περίοδο που το νησί έχει υποστεί μιας τέτοιας κλίμακας φυσική αλλοίωση.
Ελπίζω ότι θα επικρατήσει η λογική και ότι θα φανείτε αντάξιος εκπρόσωπος της Χίου και των πολιτών. Ελπίζω ότι θα συμβάλετε με την αρνητική σας γνωμοδότηση αλλά και με αίτησή σας προς το Υπουργείο ΠΕΚΑ για απόσυρση της ΜΠΕ, στο να διασώσουμε ό,τι απέμεινε από το νησί μας και στο να βοηθήσουμε το φυσικό του περιβάλλον να ανακάμψει".
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ