23.1.2013 13:56

Επιπλέον περικοπές στους προϋπολογισμούς των Περιφερειών ζητά το υπ. Εσωτερικών

ΟΥΤΕ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ

Σε προσωρινή αναγκαστική κατάσταση στάσης πληρωμών βρίσκεται από τις 31 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, επειδή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου  δεν έχει προχωρήσει στην έγκριση ή την απόρριψη του προϋπολογισμού που της έχει υποβάλλει έγκαιρα, πολύ πριν κλείσει το 2012, με αποτέλεσμα  να μην έχει τη δυνατότητα πληρωμής άλλων δαπανών και έργων εκτός από αυτές της καταβολής των μισθών του προσωπικού! Όμως η τακτική της Α.Δ.Α δεν είναι τυχαία, είναι επιλεγμένη και σύμφωνα με τις εντολές που είναι υποχρεωμένη να εκτελεί.

Περικοπές

Αν και οι περισσότερες Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η δική μας, ψήφισαν έγκαιρα τον προϋπολογισμό τους πολύ πριν κλείσει το 2012,σύμφωνα με το νόμο, με Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών ζητείται από τις Περιφέρειες να συντάξουν νέο προϋπολογισμό μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, στον οποίο θα έχουν γίνει περικοπές των λεγόμενων «μη αναγκαίων δαπανών, όπως τα έξοδα κινητών τηλεφώνων, εκδηλώσεων, δημοσίων σχέσεων και μετακινήσεων προσωπικού. Τούτο πρακτικά σημαίνει, ότι αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μένει χωρίς ρευστότητα, αφού δεν μπορεί να κάνει πληρωμές παρά μόνο τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Πρόβλημα

Όπως δηλώνει στον «π» ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, «ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ψηφίστηκε έγκαιρα από τον προηγούμενο χρόνο και υποβλήθηκε για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Ήδη, όμως, έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα των 15 ημερών που ορίζει ο Νόμος, σύμφωνα με τον οποίο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ή θα έπρεπε να τον εγκρίνει ή να τον επιστρέψει. Αυτή τη στιγμή στην Περιφέρειά μας από τις 31 Δεκεμβρίου δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία δέσμευση χρημάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πραγματοποιήσουμε δαπάνες για λειτουργικά έξοδα και διάφορα έργα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ