16.1.2017 15:53

«Επιμένουμε στην οργάνωση νέου απεργιακού μετώπου»

ΥΠΕΡ ΝΕΟΥ ΓΥΡΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΕΝ ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ

Υπέρ της συνέχισης των κινητοποίησεων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον 9ημερο απεργιακό αγώνα των ναυτικών ως σημαντική παρακαταθήκη για το ναυτικό κίνημα, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΠΕ.Μ.Ε.Ν. Σάββας Τσιμπόγλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας στα τοπικά Μ.Μ.Ε..

«Δυστυχώς τα προβλήματα στην Α.Ε.Ν. Μηχανικών Χίου παραμένουν και διαρκώς οξύνονται. Έχουμε βγει από μία 9μερη απεργία. Στο τέλος της απεργίας σημειώσαμε, ως δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ότι η απεργία ήταν παρακαταθήκη για τα προβλήματα και τους αγώνες που έχουμε να δώσουμε. Σε αυτή τη βάση έγινε και η συνάντηση με τους δύο συναρμόδιους Υπουργούς. Η Κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική που ακολούθησαν οι προηγούμενοι, με διάφορες δικαιολογίες και αοριστολογίες για να περάσει την αξιολόγηση. Αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι  παρότι αυξάνεται ο ελληνόκτητος στόλος μειώνονται τα πλοία με ελληνική σημαία. Υπονομεύτηκε και υπονομεύεται το ΝΑΤ, που από 1.1.2017 διαλύθηκε. Υπάρχει πλήρης ασάφεια για την καταβολή των συντάξεων και αύξηση της φορολογίας που ανέρχεται στο 54% μαζί με το φόρο αλληλεγγύης. Διαλύουν την ελληνική ναυτιλία σιωπηλά, όμως είναι καθήκον μας να πάρουν μία ηχηρή απάντηση μέσα από την οργανωμένη πάλη», ανέφερε ο κ. Τσιμπόγλου.

Τα λιμάνια πρέπει να εξυπηρετούν εθνικούς σκοπούς

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Μ.Ε.Ν. δεν άφησε ασχολιάστη και την παρουσίαση του master plan του νέου λιμένα της Χίου. «Η θέση μας είναι ότι χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός και όχι αποσπασματικές κινήσεις. Τα λιμάνια πρέπει να υπηρετούν τα τοπικά και γενικά συμφέροντα της χώρας μας. Δεν μπορεί να προωθείται η πολιτική της σύμπραξης με ιδιωτικά συμφέροντα με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν μπορούν να παραχωρούνται σε ιδρύματα», κατέληξε ο κ. Τσιμπόγλου.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ