15.3.2013 15:26

Επιμένει στην κατάργηση της ΔΕΥΑΧ η ΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

Επιτυχημένη χαρακτηρίζει η ΛΑΣ σύσκεψη που πραγματοποίησε στη Λαγκάδα με θέμα την υδρευτική πολιτική του Δήμου μέσα από τη ΔΕΥΑΧ και τις πρωτοβουλίες και προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με αυτήν.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη «Εισηγητικά μίλησαν ο Στέφανος Τσίγκος , πρώην Πρόεδρος  της παλιάς κοινότητας και υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο επικεφαλής και δημοτικός Σύμβουλος Μάρκος Σκούφαλος.
Ανέλυσαν το γεγονός ότι η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής  και  η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ δεν έχουν απεμπολήσει τα σχέδια τους να αλώσουν την πηγή του Γιβαριού. Βασικός λόγος, ότι η φιλοσοφία τους  είναι να εμπορεύονται το φυσικό αγαθό που είναι το νερό, να αναγκάσουν όλους και τις τοπικές κοινωνίες να σκύψουν το κεφάλι στις φορομπηχτικές τους πολιτικές. Αποβλέπουν στο  να παραδώσουν οι κάτοικοι  τις πηγές τους σε μια επιχείρηση, που το μόνο που τη νοιάζει είναι τα κέρδη της γι αυτό και  έχει τέτοια τιμολογιακή πολιτική που κυριολεκτικά γδέρνει τους δημότες.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σχέδια της προς ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ με τη θυγατρική της ΕΥΔΑΠ  Νήσων ΑΕ,  που αποσκοπούν στην απορρόφηση των ΔΕΥΑ ή των υπηρεσιών ύδρευσης ώστε να δημιουργηθεί πανελλαδικά μια εταιρεία πολυεθνικών πλέον συμφερόντων, που θα εμπορεύεται τους υδάτινους πόρους με τη σύμφωνη  γνώμη των προθύμων δημοτικών αρχών να συνάψουν μαζί της επιχειρηματικές συμφωνίες παράδοσης της διαχείρισης  των νερών.
Συγκεκριμένα, υπογράφοντας μια τέτοια σύμβαση ένα νησί , στην πράξη ιδιωτικοποιεί την διαχείριση των υδάτινων πόρων του, κάνοντας ταυτόχρονα την ΕΥΔΑΠ πιο ελκυστική στους πιθανούς αγοραστές της.
Ο νέος αγοραστής δεν θα βρεθεί μόνο (έναντι πινακίου φακής) να κατέχει την ΕΥΔΑΠ στα σημερινά γεωγραφικά της όρια που κατά βάση περιλαμβάνουν το λεκανοπέδιο της Αττικής, αυτόματα θα βρεθεί να ελέγχει και τα νερά της νησιωτικής Ελλάδας.
Καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν όλα αυτά για μια διοίκηση της ΔΕΥΑΧ και μια συμπολίτευση πρόθυμη σε κάθε κερδοσκοπικό παιχνίδι, αλλά και τι μέλλον διαγράφεται για τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΧ, μέλλον εργασιακών σχέσεων και μισθών COSCO!
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η Σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης με τους κατοίκους που συγκεντρώθηκαν από τα δύο χωριά κατέληξε:
• Να ζητήσει νέα Λαϊκή συνέλευση του χωριού.
• Να αποφασιστεί  πρόγραμμα δράσης , που να εξασφαλίζει και τις πηγές του χωριού και φτηνό νερό και το μέλλον των κατοίκων από όσους αδιάβαστους στην ιστορία της περιοχής νομίζουν ότι η  Λαγκάδα ή η Συκιάδα πάσχουν από ραγιαδισμό.
Τέλος οι εκπρόσωποι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  επανέλαβαν την πρόταση ότι τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο η οργάνωση του λαού, η πάλη του για να επιβάλλει την κατάργηση της ΔΕΥΑΧ που σημαίνει μείωση της τιμής του νερού πάνω από 50% αυτόματα, την απορρόφηση των εργαζομένων στο Δήμο με πλήρη δικαιώματα και την αντιμετώπιση του νερού ως φυσικού αγαθού και όχι ως εμπορεύματος».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ