14.8.2013 10:55

Επικίνδυνη και για τον τουρισμό η Χρυσή Αυγή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής που βρέθηκε στη Χίο στις 7 Αυγούστου του 2013 δήλωσε ότι τα γραφεία του κόμματός του στη Χίο θα λειτουργήσουν ως «κάστρο» που θα είναι «προπύργιο απέναντι στον Τούρκο εχθρό», καθώς η Χίος είναι «απέναντι από εχθρική χώρα, όπως είναι η Τουρκία»

Η δήλωση αυτή έγινε ενώ στο νησί βρίσκονται 3 χιλιάδες Τούρκοι επισκέπτες (μέρος ενός συνόλου που προβλέπεται να φθάσει τις 50 χιλιάδες το 2013). Στην δοκιμαζόμενη από το μνημόνιο Χίο, εξαιτίας της παρουσίας τους δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανοίκιαστο δωμάτιο, αυτοκίνητο και μηχανάκι. Πολλοί καταστηματάρχες της αγοράς παίρνουν βαθιές ανάσες από τους Τούρκους επισκέπτες που γεμίζουν τα μαγαζιά τους. Για τον ΣΥΡΙΖΑ Χίου και νομίζουμε για όλους τους φορείς του νησιού) το αυτονόητο ζητούμενο είναι το πώς το τουριστικό ρεύμα από την απέναντι ακτή θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και με ποια πολιτική θα αναβαθμιστεί αυτό που η Χίος μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της. Η φετινή πετυχημένη συνεργασία των επιμελητηριακών θεσμών  της Χίου και των γειτονικών πόλεων (Σμύρνης και Τσεσμέ) που συνετέλεσε σε αυτήν την κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί με αμοιβαίο όφελος.Συμβάλλοντας, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη ισχυρότερων δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο λαών.
Η εικόνα των χιλιάδων Τούρκων επισκεπτών και των οικογενειών τους εκθέτει προφανώς το ρατσιστικό,  νεοναζιστικό και εντέλει και πολεμοχαρές κόμμα της Χρυσής Αυγής. Οι εκτός τόπου και χρόνου ιδεοληψίες των στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι εντέλει πολλαπλά επικίνδυνες και πρέπει να απομονωθούν πλήρως από τους πολίτες και τους φορείς του νησιού. Οι βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που επιχειρούν να πλήξουν το νησί και τη δοκιμαζόμενη οικονομία του με τις δηλώσεις τους, είναι ανεπιθύμητοι στη Χίο.

ΥΓ. Οι παραπάνω δηλώσεις του ναζιστή βουλευτή παρουσιάστηκαν από το chiospress.
Κανένα  ΜΜΕ του νησιού δεν κάλυψαν την «εκδήλωση» του ναζιστικού κόμματος

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ