19.8.2015 19:37

"Επικίνδυνη εξέλιξη η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

"Η υπογραφή της παραχώρησης  14 βασικών ελληνικών αεροδρομίων σε γερμανικό όμιλο από την κυβέρνηση  ανοίγει το δρόμο σε επικίνδυνες εξελίξεις για το σύνολο της νησιωτικής Ελλάδας".

Με αυτή τη φράση η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης αντιτίθεται στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων σε ιδιώτες σημειώνοντας ότι  "θα είναι προς αξιοποίηση από συμφέροντα που μπορεί να είναι αντίθετα με την τοπική οικονομία, την μικρή επιχειρηματικότητα, την τουριστική ανάπτυξη απέναντι στο αποτυχημένο μοντέλο του μαζικού τουρισμού".

Στην ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία κάνει λόγο ηγεμονία του γερμανικού ομίλου που θα καθορίζει τις εξελίξεις παντού, συγκρίνοντας μάλιστα την παραχώρηση των αεροδρομίων με την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, που είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα ακριβά εισιτήρια και τα μειωμένα δρομολόγια.

Τέλος η παράταξη της αντιπολίτευσης κάνει λόγο για δράμα, που θα ολοκληρωθεί με την πώληση του αερολιμένα Χίου ενώ επαναλαμβάνει ότι "σε συνέπεια με τις αρχικές μας θέσεις συντασσόμαστε  με κάθε προσπάθεια αντίστασης σε μια τέτοια εξέλιξη".    

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ