11.3.2013 8:56

Επιχείρηση «Ραντεβού το Σεπτέμβρη» αλλά…

«Ραντεβού το Σεπτέμβρη» για τις απολύσεις στο Δημόσιο επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητώντας στην ουσία παράταση χρόνου για την εφαρμογή της κινητικότητας. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλε σήμερα προς την τρόικα με βάση τα οποία:

1)      Υποστηρίζει ότι όλα τα νέα οργανογράμματα για το Δημόσιο και τους φορείς του θα είναι έτοιμα το Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ανακοινωθεί τα νέα οργανογράμματα 11 υπουργείων από τα οποία «περισσεύουν» περί τους 1050 έως 1400 υπαλλήλους, και αναμένονται εντός της εβδομάδας άλλα πέντε ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 2000, πολύ μικρός σε σχέση με τη μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας για 25.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013.

2)      Για την αποχώρηση των επίορκων υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, γεγονός το οποίο σημαίνει πως δεν μπορούν να βρεθούν εκτός Δημοσίου «εδώ και τώρα.»

Εκνευρισμός από τις καθυστερήσεις

Είναι προφανές ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι μπορεί να είναι με τις συγκεκριμένες εξελίξεις καθώς, για μία ακόμη φορά, στο αίτημά τους για άμεσες απολύσεις επίορκων και για συγκεκριμένα στοιχεία σε σχέση με τους 25.000 αποχωρήσεις, τους ζητείται περισσότερος χρόνος.

Με δεδομένο μάλιστα ότι στη σημερινή συνάντηση με τον Α. Μανιτάκη θα συμμετέχει και ο «σκληρός» Π. Τόμσεν, κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί αυτή τη φορά.

Στη συνάντηση των αρχηγών οι απολύσεις

Σε κάθε περίπτωση το θέμα του Δημοσίου θα συζητηθεί στη συνάντηση που αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση το επόμενο διήμερο πριν την αναχώρηση του για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι χειρισμοί Μανιτάκη, εκτός από την ενόχληση υπουργών όπως του Γ. Στουρνάρα έχουν αρχίσει να ενοχλούν και το Μεγάρο Μαξίμου.

 

www.aftodioikisi.gr

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ