4.2.2013 14:34

Επιδέχεται αλλαγές το νομοσχέδιο για τη ναυτιλία

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ

«Η εκπροσώπηση στη Βουλή των Ελλήνων της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, τριών νησιών, στα οποία η ναυτιλία αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και στα οποία η σχέση με τη θάλασσα είναι άρρηκτα συνδεμένη με την ιστορία τους, καθιστά ως πρωτεύοντα στόχο, σε αυτήν την δύσκολη εποχή, τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών εργασίας για τους ναυτικούς. Όχι μόνο για τους Ψαριανούς, τους Αιγνουσιώτες και τους Χιώτες, αλλά για κάθε Έλληνα ναυτικό, είναι ανάγκη συνεχώς να κάνουμε βήματα, να διορθώνουμε τα λάθη του παρελθόντος και να δημιουργούμε προοπτική.
Τέλος, ειδικά για τα νησιά και κυρίως, για τα απομακρυσμένα, η εξασφάλιση της βιωσιμότητας των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, με απρόσκοπτη και σταθερή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα αποτελεί προϋπόθεση επιβίωσης για τις τοπικές οικονομίες».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Υπουργό ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη, μαζί με το βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Σηφουνάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, το οποίο, όπως επεσήμαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, χρήζει περαιτέρω αλλαγών και διορθωτικών παρεμβάσεων, ως προς:
α) το ζήτημα της ναυτολόγησης – όπου εκφράστηκαν προβληματισμοί για την προωθούμενη ρύθμιση με την οποία καθιερώνονται ατομικές συμβάσεις εργασίας στα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου ναυτιλίας. Επίσης, επισημάνθηκε  η ανάγκη να συνδυαστούν τα μέτρα βιωσιμότητας των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, με παρεμβάσεις προστασίας των εργαζομένων,
β) της λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος – όπου τονίσθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να είναι στο πλαίσιο του υφιστάμενου ν. 3922/2011,
γ) της Πλοηγικής Υπηρεσίας και,
δ) της λειτουργίας Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.
Συμφωνήθηκε να συνεχισθεί η διαβούλευση, ώστε να υπάρξει σύγκλιση απόψεων, πριν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ