18.4.2012 15:04

Επιβάλλουν μείωση των ρουκετών

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΚΕΤΑΤΖΗΔΕΣ

 
Έκκληση για περιορισμό του αριθμού των ρουκετών απευθήνει με ανοιχτή επιστολή του προς τα συνεργεία των δύο ενοριών ο δήμος Χίου που αναφέρει:
«Το πατροπαράδοτο έθιμο του ρουκετοπόλεμου διεξήχθη και φέτος με μεγάλη επιτυχία, προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες και προβλήθηκε σε διεθνή δίκτυα ενημέρωσης.
          Ως Δήμος Χίου, θα πρέπει να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στη στήριξη αυτού του εθίμου υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και χωρίς υπερβολές, που θα καταστρέψουν τη διατήρησή του στις μελλοντικές γενιές.
          Οφείλουμε να μεριμνήσουμε για τον περιορισμό του αριθμού των ρουκετών - άλλωστε αυτό επιδιώξαμε και τη φετινή χρονιά -  με άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής, ώστε να αποφευχθούν οι καταστροφές στις οικίες της περιοχής, οι οποίες καταγράφονται ήδη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
          Είναι ένα έθιμο τόσο γνωστό κι αγαπητό και γι αυτό δεν πρέπει να  αμφισβητείται από μερίδα των δημοτών μας, που όντως πλήττονται από τη διεξαγωγή του.
          Η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση σε όλους τους συμμετέχοντες στο έθιμο του ρουκετοπόλεμου, να αποφασίσουμε από τώρα για την επόμενη χρονιά τον περιορισμό του υπερβολικού αριθμού των ρουκετών, ώστε να διασφαλίσουμε:  την ασφαλή τήρηση του εθίμου, τα περιουσιακά στοιχεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και την καθολική αποδοχή του από τους δημότες μας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ