Ειδήσεις

21/3/12 10:43

τελ. ενημ.: 21/3/12 10:44

Επετειακή εκδήλωση Χορωδίας

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Στη σειρά των εκδηλώσεων που η Χορωδία Χίου έχει προγραμματίσει, με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από τη σύσταση και την αδιάλειπτη λειτουργία της, με πλήθος θεματικών μουσικών εκδηλώσεων και αφιερωμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, εντάσσεται η σημερινή συναυλία, στις 20.30 στο Ομήρειο, με τίτλο «Καρτερούμεν μέρα νύχτα να φυσήσει ένας αέρας».
Αφιερωμένη στην πανεθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, η εκδήλωση καλύπτει θεματικά και γεωφυσικά όλους τους αγώνες του Έθνους για  ελευθερία, ενώ όσο μας αφορά, πραγματοποιείται εκ παραλλήλου με την εκατοστή επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου.
Η συναυλία και το σχήμα της Χορωδίας, θα τύχουν της εξαιρετικής τιμής, της ευλογίας και του προλόγου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο και έχει προγραμματιστεί η ανάγνωση κειμένων και εκτέλεση μουσικών έργων από την προεπαναστατική και την επαναστατική περίοδο, ριζίτικα ή έργα μεγάλων σύγχρονων συνθετών, σε ένα σύνολο με τη σφραγίδα επιτυχίας που φέρουν όλες οι εμφανίσεις (από γενέσεως) της Χορωδίας Χίου.

Σχόλια άρθρου: 0