30.5.2013 17:08

Έπεσαν οι υπογραφές για το Leader Αλιείας

Υπεγράφη σήμερα, η σύμβαση του LEADER Αλιείας για τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΤΑΧ Πέτρο Ντομάτα, παρουσία του βουλευτή Χίου, Κώστα Τριαντάφυλλου, ολοκληρώνοντας, έτσι, την απαιτούμενη διαδικασία για να ξεκινήσει ένα σημαντικό πρόγραμμα, ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, για τη Χίο

Σε ό,τι αφορά τις δημόσιες επενδύσεις, ενδεικτικά, αναφέρεται η δημιουργία καταδυτικού πάρκου στα Ψαρά, διαμόρφωση τοπικών κέντρων τουριστικής προβολής, μουσείο καραβομαραγκού κ.ά.

Στις ιδιωτικές επενδύσεις συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις που προωθούν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως τον οικοτουρισμό, τον θαλάσσιο τουρισμό, την γευσιγνωσία, τις οικοτεχνίες, τα μικρά καταλύματα, τις επιχειρήσεις συντήρησης αλιευτικών σκαφών κ.ά.

Ακολούθησε λεπτομερής συζήτηση για τα έργα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Νομό μας. Ειδικά, για το φράγμα «Κόρης γεφύρι», ο Υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι, με συστηματική προσπάθεια το έργο προχωρά.

Για το θέμα του φράγματος «Κατράρη», ο Υπουργός συμφώνησε για την επέκταση των σωληνώσεων του δικτύου και προχωρούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, είχε, επίσης, σύντομη σύσκεψη με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου κ. Μόσχο Κορασίδη, με τον οποίο συζήτησε για την πορεία του προγράμματος αποζημίωσης των πληγέντων από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ο φάκελος του προγράμματος βρίσκεται στην αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να γίνουν οι σχετικές παρατηρήσεις. Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος, που θα μπορούσε να δικαιολογήσει καθυστερήσεις. Ο βουλευτής και ο γενικός γραμματέας συμφώνησαν να υπάρξει συνεργασία εκατέρωθεν για το θέμα αυτό, που αφορά εκατοντάδες Χιώτες μαστιχοπαραγωγούς και ελαιοπαραγωγούς.

Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά στην κτηνοτροφία, τα βοσκοτόπια και τις απαραίτητες υποδομές που απαιτούνται στο νησί μας, μέσα από τον εκσυγχρονισμό του σχετικού πλαισίου, ενώ πρόταση του Κώστα Τριαντάφυλλου, η οποία, μάλιστα, είχε θετική αντιμετώπιση, αποτέλεσε η δημιουργία στη Χίο, κτηνοτροφικού πάρκου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ