23.9.2014 17:11

Επενδύσεις από τους Ομογενείς ζήτησε ο Κ. Τριαντάφυλλος

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

Στο περιθώριο του 1ου ευρω – αμερικανικού φόρουμ για την ασφάλεια, στην Ουάσιγκτον, ο Κώστας Τριαντάφυλλος πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στην Νέα Υόρκη προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους της χιώτικης ομογένειας.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, έπειτα από συνεννόηση με τη Χιακή Ομοσπονδία Σωματείων Αμερικής, επισκέφθηκε το «Χιώτικο Σπίτι», στην Αστόρια, το πρωί του Σαββάτου, 20 Σεπτεμβρίου, όπου, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του κτιρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των χιακών σωματείων.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος στη σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, η επίσκεψη του στο «Χιώτικο Σπίτι», είναι υποχρέωσή του, όχι μόνο συμβολικής, αλλά και ουσιαστικής σημασίας και δήλωσε ότι θεωρεί αυτονόητη την άμεση και καλή επικοινωνία «με τη Χίο και τους Χιώτες της Αμερικής».

«'Έρχομαι, εδώ, στο «Χιώτικο Σπίτι», πρωτίστως, από ηθικό χρέος και γιατί, εδώ, χτυπάει η καρδιά της χιώτικης ομογένειας. Σας συγχαίρω που προοδεύετε και κρατάτε τη σημαία μας ψηλά». Συμπλήρωσε, τέλος, ότι είναι χρέος όλων μας, τώρα, που ως χώρα έχουμε κάνει «τη στροφή για να μπούμε στο δρόμο της ομαλότητας, να εδραιώσουμε το κλίμα εμπιστοσύνης στις επενδυτικές πρωτοβουλίες και στο νησί μας, με επενδύσεις που η τοπική μας κοινωνία έχει συλλογικά εκφράσει ότι έχει ανάγκη. Σε αυτές τις επενδύσεις, εσείς πρέπει να αναλάβετε πρωταγωνιστικό ρόλο».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τη χώρα αλλά και ειδικότερα, την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Χίο. Οι εκπρόσωποι της ομογένειας ευχαρίστησαν τον Βουλευτή για την επίσκεψή του και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συστηματική προσπάθειά του για θέματα που αφορούν τη Χίο.

Η συνάντηση περατώθηκε σε πολύ θερμό κλίμα και τόσο οι εκπρόσωποι της χιακής ομογένειας, όσο και ο Κώστας Τριαντάφυλλος εκδήλωσαν την επιθυμία να προγραμματίσουν και νέα συνάντηση, στο προσεχές μέλλον.   

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ