7.3.2012 15:11

Επέκταση άνευ λογικής στη ΔΕΥΑΧ

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 80.000 ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ 15 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!

Από άκρη σε άκρη το νησί είναι γεμάτο … άδεια δημοτικά κτίρια. Εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα δημοτικών κτιρίων σε όλα τα παλιά δημαρχεία χρησιμοποιούνται μόλις από δυο ή ακόμη και τρεις υπαλλήλους. Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά την αξιοποίηση των ακινήτων και τη στέγαση των υπηρεσιών της, με την ανάληψη των καθηκόντων της, προσέκρουσε στις αντιδράσεις υπαλλήλων που διαφωνούσαν με τη μετακίνηση τους εκτός κέντρου (π.χ. ΔΕΥΑΧ) και στις όποιες άλλες προφάσεις. Εν τω μεταξύ ο Δήμος Χίου, σε περίοδο κρίσης, πληρώνει λειτουργικά έξοδα για όλα αυτά τα κτίρια κι ενοίκια για πλείστες όσες υπηρεσίες του που είναι ακόμη στο... ενοίκιο.
Έχει κι άλλο...
Κι ο παραλογισμός συνεχίζεται, αφού δε μας φτάνουν εκείνα που ήδη διαθέτουμε και τα έχουμε άδεια αλλά φτιάχνουμε και καινούργια (!) δαπανώντας χρήματα που δεν έχουμε.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της ΔΕΥΑΧ, που προχωρά στην επέκταση ενός κτιρίου μεταλλικής κατασκευής, με κόστος 80.000 ευρώ, δίπλα στο κτίριο του βιολογικού καθαρισμού, με στόχο να στεγάσει εκεί τους υπαλλήλους που έχει διάσπαρτους στο κέντρο της πόλης (δίπλα στο δημαρχείο Χίου) και στα Θυμιανά.
Όλοι κι όλοι οι υπάλληλοι γραφείου της ΔΕΥΑΧ δεν ξεπερνούν τα δεκαπέντε άτομα. Και οι δεκαπέντε προφανώς είναι αδύνατο να στεγαστούν στο υπάρχον κτίριο του βιολογικού και στο μεταλλικό που κατασκευάστηκε λίγο αργότερα ή στο δημαρχείο Αγ. Μηνά.
Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτός ο παραλογισμός, η σπατάλη και η αλόγιστη χρήση των χρημάτων των δημοτών; Ως πότε οι δημόσιοι φορείς, αντί να δίνουν το παράδειγμα της περιστολής των δαπανών τους και να συμπαρασύρουν σε λογικές οικονομίας όλη την κοινωνία, θα λειτουργούν σαν σε εποχές που το δανεικό χρήμα έρεε απ’ τα μπατζάκια μας;
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ