7.9.2016 0:31

Επείγουσα σύσκεψη στην Αθήνα για το μεταναστευτικό την Παρασκευή

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο Γ. ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Αδιαμφισβήτητα ήταν μια ενέργεια που ίσως να καθυστέρησε και λίγο, αν συνυπολογίσουμε ότι το μεταναστευτικό βρίσκεται σε έξαρση την τρέχουσα περίοδο. Με πρωτοβουλία του Δήμου Χίου, ζητήθηκε επείγουσα σύσκεψη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρουσία του Γιάννη Μουζάλα και όλων των συναρμόδιων τοπικών φορέων δηλαδή του Δημάρχου Χίου, των δύο βουλευτών, της Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, καθώς και της Αστυνομίας και της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., για να εξεταστούν τα τοπικά ζητήματα που έχουν προκύψει και οι τρόποι για την άμεση αντιμετώπισή του. 

Ο Μαν. Βουρνούς αλλά και οι άλλοι φορείς σε πρώτη φάση θα προβάλλουν ως αίτημα της τοπικής κοινωνίας την αποσυμφόρηση του νησιού από μερίδα μεταναστών και προσφύγων και στη συνέχεια την εξέυρεση άμεσων λύσεων για την μεταφορά της Σούδας σε άλλη προτεινόμενη περιοχή με την συμβολή και του υπουργείου. 

Σε κάθε περίπτωση, η πρωτοβουλία δείχνει να διαθέτει ισχυρές προοπτικές να βρεθεί μια κάποια λύση, τέτοια και τόση που θα επιτρέψει στο νησί, τους φορείς και την κοινωνίας να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Χίου είχε ζητήσει η σύσκεψη να πραγματοποιηθεί στη Χίο, ωστόσο το πρόγραμμα του υπουργού και οι ανάγκες μετάβασής του στην Ευρώπη, οδήγησαν στην απόφαση να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. 

 

Και ο Μιχαηλίδης

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τρίτη και ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιαηλίδης με δελτίο τύπου που εξέδωσε ανακοίνωνε και τη  δική του επικοινωνία και άσκηση πίεσης στον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής, Γ. Μουζάλα.

"Ο βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης επικοινώνησε λίγο νωρίτερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα και του εξέθεσε την τραγική κατάσταση στην οποία  βρίσκεται το νησί από πλευράς προσφύγων και μεταναστών. Επισήμανε επίσης τον ορατό κίνδυνο η κατάσταση να εξελιχθεί σε τραγωδία με άγνωστες διαστάσεις. Ζήτησε δε την άμεση μεταφορά ικανού αριθμού ανθρώπων εκτός νησιού ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή και άμεσα θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες", αναφέρει το δελτίο τύπου το οποίο και επαληθεύθηκε με τηνανακοίνωση της σύσκεψης λίγες ώρες αργότερα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ