20.3.2012 15:56

"Έπαρση αυθεντίας από τον Ευ. Βενιζέλο"

ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

«Η έπαρση αυθεντίας που χαρακτηρίζει το νέο Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ‘κουκουλώσει’ τη μέχρι σήμερα διαδρομή του, τόνισε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, μιλώντας ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, στην Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ περί κατάργησης ορισμένων τελών, ο Βουλευτής Ν. Χίου, Κωστής Μουσουρούλης.

 

Αναφερόμενος στην αλλαγή ηγεσίας του Πασοκ, συνεχάρη τον Ε. Βενιζέλο που ανέλαβε και τυπικά αρχηγός και «επικράτησε πλήρως επί των λευκών ψηφοδελτίων», υπενθυμίζοντας ωστόσο, πως είναι βασικός υπαίτιος μιας σειράς χειρισμών της προηγούμενης Κυβέρνησης, όπως το φιάσκο των εγγυήσεων στη Φιλανδία και τα μπρος – πίσω της Τρόικα. Όπως επεσήμανε, ο νέος αρχηγός του Πασοκ είναι εκείνος που είπε δύο φορές ψέματα στους Έλληνες, μια για το ‘χαράτσι’ στα ακίνητα και μια για τη φορολόγηση των ομολόγων των φυσικών προσώπων.

 

Ο Κωστής Μουσουρούλης, σχολιάζοντας την μέχρι σήμερα εξέλιξη της Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009, σημείωσε πως γύρισε μπούμερανγκ στην Κυβέρνηση του Πασοκ, η οποία τον Φεβρουάριο του 2010, δηλαδή τρεις μήνες πριν οδηγηθεί η χώρα στο Δ.Ν.Τ., είχε το θράσος να ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία. «Εμείς έχουμε δεσμευθεί για μία και μοναδική Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει, θα εξετάσει, για το πώς βρεθήκαμε εδώ.  Τελεία και παύλα», επεσήμανε και πρόσθεσε «Οι πολίτες δεν φταίνε σε τίποτα αν η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάδιζε χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο ή επειδή κάποιοι τη στήριζαν όταν ξεκίνησαν όλα αυτά».

 

Αναφερόμενος στην απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις πρόσφατες ρυθμίσεις για τον Οίκο Ναύτου, όπως και μια σειρά από αποφάσεις που έλαβε τα τελευταία δυόμιση χρόνια η προηγούμενη Κυβέρνηση για το ναυτικό επάγγελμα και έκανε έκκληση να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς οι απεργίες θα βραχυκυκλώσουν τα πάντα στη χώρα και θα προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στα νησιά: «Δεν συντρέχει κανένας λόγος κατάργησης της αυτοτέλειας του Οίκου Ναύτου, κύριε Υπουργέ. Θα μπορούσε κάλλιστα να υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να καταργήσετε την αυτοτέλειά του», τόνισε.

 

Τέλος, σχετικά με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, περί κατάργησης της ‘ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης’, του ‘τέλους επιτηδεύματος’ και του ‘έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών’, ο Βουλευτής Νομού Χίου σχολίασε πως η προσπάθεια του ΚΚΕ είναι άστοχη, καθώς πλέον, «δεν υπάρχει πρακτική εφαρμογή της ούτε σε πολιτικό, ούτε και σε οικονομικό επίπεδο». Ειδικότερα, για το τέλος ακινήτων επανέλαβε πως το ΚΚΕ προτείνει την κατάργησή του αδιακρίτως, ακριβώς όπως επιβλήθηκε.

 

«Ό,τι γίνεται στο όνομα του λαού ή της εργατικής τάξης δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι είναι και κοινωνικά αποδοτικό. Εσείς συζητάτε κυρίως για το εποικοδόμημα, δηλαδή την πολιτική ιδεολογία, και ξεχνάτε τη βάση στην οποία στηρίζονται όλα, που είναι η οικονομία. Εκεί, κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει καμία πρότασή σας που να μπορεί να  δώσει το όποιο πρακτικό αποτέλεσμα.» σχολίασε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ