Ειδήσεις

12/8/16 19:36

τελ. ενημ.: 12/8/16 19:36

Επανέρχεται η ΛΑΣ για τη Δασκαλόπετρα

ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ., ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ

Ξεκαθαρίζει τα πράγματα αναφορικά με το ακίνητο στη Δασκαλόπετρα η ΛΑΣ. Σε νέα ανακοίνωση της σημειώνει μεταξύ άλλων:

  1. Πουθενά στην ανακοίνωση δε γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο. Άλλο είναι το να «αναγνωρίζεις» το δικαίωμα, λόγω νόμων της καπιταλιστικής αγοράς, σε έναν ιδιώτη εν προκειμένω ο ιερός ναό, να διαθέτει όπου νομίζει την περιουσία του και άλλο ότι συμφωνείς να το κάνει.
  2. Από την αρχή της ανακοίνωσης γίνεται φανερό ότι στηρίξαμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να γίνει πολιτιστική υποδομή και να ενοικιαστεί από το δήμο.
  3. Στο τέλος της ανακοίνωσης καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της, να σταματήσει τις αντεκδικήσεις με τον συγκεκριμένο ναό και να βρει μια λύση. Ποιος ο λόγος να την καλούσαμε να κάνει κάτι τέτοιο, αν συμφωνούσαμε να δοθεί σε ιδιώτη;
  4. Βασική μας θέση ήταν και παραμένει ο διαχωρισμός Κράτους –Εκκλησίας και το πέρασμα της εκκλησιαστικής περιουσίας στο δημόσιο, γεγονός που επιλύει διά παντός τέτοια ζητήματα. Ο καπιταλισμός και οι νόμοι της αγοράς αποτελούν θεό της δημοτικής αρχής και όχι δικό μας, για αυτό και επί της ουσίας «κυνηγά την ουρά της».
  5.  Επαναλαμβάνουμε, ότι αρνηθήκαμε το Τοπικό Συμβούλιο του Βροντάδου, λόγω της κουτοπόνηρης τακτικής των υπευθύνων της δημοτικής αρχής, να αναλάβει τις δικές της ευθύνες που έναν και παραπάνω χρόνο κωλυσιεργεί, αδυνατεί να εφαρμόσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και βάζει το τοπικό συμβούλιο στο παρά πέντε να παίρνει αποφάσεις που έπρεπε να πάρει η ίδια, το βάζει να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά απέναντι σε συντοπίτες μας που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο, αντί να ξεκαθαρίσει ότι εμμένει στο να δημιουργηθεί πολιτιστική υποδομή και να εργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση, πράγμα που μας βρίσκει σύμφωνους γι αυτό και το ψηφίσαμε στο Δ.Σ."

Δείτε επίσης