5.4.2015 11:59

Επανέρχεται για τη ΔΕΥΑ Χίου ο Νότης Μηταράκης

ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΣΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΤΟ Α.Φ.Μ. ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΗΣ

Επανέρχεται στο ζήτημα της ρύθμισης των δανείων της ΔΕΥΑ Χίου από την Ε.Τ.Ε. ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, καταθέτοντας δεύτερη Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και στον υπουργό Οικονομικών.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι παρά το γεγονός πως η εταιρία κατέθεσε αίτηση ρύθμισης των χρεών της προκειμένου να μπορεί να είναι φορολογικά ενήμερη, το υπουργείο δεν έχει προχωρήσει την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, καθιστώντας έτσι τη ΔΕΥΑ Χίου δυσλειτουργική και με δεσμευμένο Α.Φ.Μ.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης και τα ζητήματα που καλούνται να απαντήσουν οι υπουργοί αναφέρει:

 «Σε συνέχεια της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσα στις 13 Μαρτίου 2015 και η οποία δυστυχώς δεν κληρώθηκε να συζητηθεί και με δεδομένο ότι οι πολίτες της Χίου δικαιούνται και πρέπει να γνωρίζουν επανέρχομαι επί του θέματος με την παρούσα ερώτηση.

Με το άρθρο 80 του Ν.4316/14 ( ΦΕΚ Α΄ 270/24-12-2014 ) ρυθμίζονται οι οφειλές των 8 συνολικά Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) που έλαβαν το δάνειο από την ΕΤΕ, μεταξύ των οποίων είναι και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Νήσου Χίου. Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών καθορίζεται, ανά ΔΕΥΑ, κάθε αναγκαίο ζήτημα για την υλοποίηση ρύθμισης των οφειλών, ενώ οι εν λόγω ΔΕΥΑ καθίστανται φορολογικά ενήμερες και απελευθερώνεται ο ΑΦΜ τους προκειμένου να μπορούν να προχωρούν στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Η ΔΕΥΑΝΧ, σύμφωνα με επιστολή που μας κοινοποίησε, έχει υποβάλει από 3.10.2014 στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης πρόταση / σχέδιο για την έκδοσης της ΚΥΑ που απαιτείται για την περίπτωση.  Όμως μέχρι τώρα η εν λόγω ΚΥΑ δεν έχει εκδοθεί.

Δεδομένου ότι η εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΝΧ σχετίζεται άμεσα με την εξασφάλιση της ύδρευσης των πολιτών της Χίου, αλλά και την εξασφάλιση της ορθής διαχείρισης των δικτύων αποχέτευσης,

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Πότε θα εκδοθεί η κατά τα ανωτέρω απαιτούμενη ΚΥΑ και ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που πρέπει να γίνουν μέχρι τότε για να έχουμε την επιθυμητή κατάληξη;

2. Θα υπάρξουν ενέργειες με στόχο την άμεση έκδοση σχετικής ΠΟΛ, ώστε στο διάστημα που θα μεσολαβήσει για την έκδοση της ΚΥΑ η ΔΕΥΑΝΧ να είναι φορολογικά ενήμερη και να γίνει άρση των λογαριασμών όψεως της επιχείρησης και των νομίμων εκπροσώπων της;»

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ