22.2.2012 10:08

Επαναστατούν απ’ το άγχος τους στο «Σκυλίτσειο»

ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Ο ΣΕΣΝΟΧ

Γνωρίζουν ότι 35.000 ευρώ για τις υπερωρίες είναι καθ’ οδόν προς τους λογαριασμούς τους, πλην όμως οι εργαζόμενοι στο «Σκυλίτσειο», υπό τη σκιά της έντονης αμφιβολίας για το οικονομικό αύριο, επιχειρούν να καλύψουν τα νώτα τους.
Κατ’ αρχήν αποφάσισαν να μετατρέψουν την προγραμματισμένη για αύριο 24ωρή απεργία σε στάση εργασίας, για να μη δουν κι άλλο τις αποδοχές τους να ψαλιδίζονται. «Στα πλαίσια αυτής της κινητοποίησης θα αποφασισθεί αν θα προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας την επόμενη εβδομάδα, διεκδικώντας τις υπερωρίες των προηγούμενων μηνών», εξηγεί στον «π» ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, Δημ. Κουτσουράκης.
Χθες, για να είναι νομικά καλυμμένοι για την επίσχεση, επέδωσαν εξώδικο στη διοίκηση του Νοσοκομείου, απαιτώντας να πληρωθούν οι υπερωρίες, που για μεν τους νοσηλευτές έχουν καταβληθεί μέχρι και το Νοέμβριο του 2011, για τους λοιπούς εργαζόμενους μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο. Ο διοικητής του Νοσοκομείου σε συνάντηση που είχε χθες μαζί τους δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν καταβληθεί και οι υπερωρίες του Νοεμβρίου, με τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ να υπολογίζουν ότι στους λογαριασμούς τους θα κατατεθούν με το πρώτο 15μέρο του Μαρτίου.
«Υπάρχει πάντα αυτή η δίμηνη με τρίμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των υπερωριών, από μια γενικότερη εικόνα που υπάρχει πάντως συνολικά από τα νοσοκομεία της χώρας, στη Χίο βρισκόμαστε σε σαφώς καλύτερη μοίρα», ανέφερε ο Παν. Μπουμπάρης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της διοίκησης σε κάθε εργαζόμενο οφείλονται από 400 – 1.000 ευρώ από τις υπερωρίες. «Σίγουρα το ποσό δεν είναι το ίδιο με εκείνο του περασμένου χρόνου, μετά την περικοπή των μισθών όμως, κατανοώ τον κάθε συνάδελφο να μην αποδέχεται καθυστερήσεις», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, που αντιλαμβάνεται τον αντίκτυπο που πιθανά θα έχει μια νέα επίσχεση, αν δεν είναι πλήρως αιτιολογημένη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ