2.6.2016 16:17

Επαναφέρουν στο προσκήνιο την εκμετάλλευση της γεωθερμίας

Κοινή ερώτηση κατέθεσαν 28 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, ανάμεσά τους και ο Νότης Μηταράκης, σχετικά με τον προγραμματισμό της Κυβέρνηση για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της χώρας.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές προς τον Πάνο Σκουρλέτη, επειδή η γεωθερμία αποτελεί έναν ανανεώσιμο φυσικό πλούτο της χώρας, με δυνατότητες σημαντικής συνεισφοράς στο ισοζύγιο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και χωρίς επηρεασμό από καιρικά φαινόμενα ως προς την απόδοση ερωτάται:

«1. Ποιος ο σχεδιασμός – προγραμματισμός του Υπουργείο για έρευνα και αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων; 

2. Τί προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση με τον εκκρεμή από το 2012 διαγωνισμό για την εύρεση στρατηγικού εταίρου της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ ως προς τα γεωθερμικά πεδία Μήλου – Κιμώλου – Πολυαίγου, Νισύρου, Λέσβου και Μεθάνων;

3. Θα περιλαμβάνεται η γεωθερμία στο Νομοσχέδιο που προετοιμάζει η Κυβέρνηση για τις ΑΠΕ;

4. Πώς σκοπεύετε να χρηματοδοτήσετε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω γεωθερμίας, δεδομένου ότι η εγκατεστημένη θερμική ισχύς των άμεσων γεωθερμικών μονάδων μέσης και χαμηλής θερμοκρασίας παγκοσμίως υπερβαίνει τα 70 χιλ. MWt (τέλος του 2014) και έχει αυξηθεί 45% από το 2010;»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ