Σε αυτονόητες ενέργειες ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών, στο παρά πέντε. Τα αιτήματα των νησιωτικών περιοχών ικανοποιήθηκαν και τίθεται εκ νέου σε ισχύ από τα τέλη Απριλίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το πρόγραμμα απλουστευμένης χορήγησης εισόδου για ταξιδιώτες κρουαζιέρας από την Τουρκία με προορισμό το νησί μας, Ρόδο, Κω, Λέσβο και Σάμο, γεγονός που αναμένεται να ενθαρρύνει τα μεγέθη των αφίξεων.
Η απόφαση αυτή είναι βέβαια πιο σύνθετη από όση ο καθένας αντιλαμβάνεται, καθώς προσκρούει σε δεσμεύσεις από διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα και απαίτησε συντονισμό ενεργειών και συνεργασία του αρμόδιου Υπουργείου Εξωτερικών με τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού, Ναυτιλίας & Αιγαίου, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση.
Πέραν αυτής ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε τρία επιπλέον μέτρα:
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.