28.3.2013 16:02

Επαναφέρεται η απλουστευμένη visa από τον Απρίλιο

• ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σε αυτονόητες ενέργειες ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών, στο παρά πέντε. Τα αιτήματα των νησιωτικών περιοχών ικανοποιήθηκαν και τίθεται εκ νέου σε ισχύ από τα τέλη Απριλίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το πρόγραμμα απλουστευμένης χορήγησης εισόδου για ταξιδιώτες κρουαζιέρας από την Τουρκία με προορισμό το νησί μας, Ρόδο, Κω, Λέσβο και Σάμο, γεγονός που αναμένεται να ενθαρρύνει τα μεγέθη των αφίξεων.

Η απόφαση αυτή είναι βέβαια πιο σύνθετη από όση ο καθένας αντιλαμβάνεται, καθώς προσκρούει σε δεσμεύσεις από διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα και απαίτησε συντονισμό ενεργειών και συνεργασία του αρμόδιου Υπουργείου Εξωτερικών με τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού, Ναυτιλίας & Αιγαίου, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

Πέραν αυτής ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε τρία επιπλέον μέτρα:

  • Προχωρούν οι διαδικασίες για την απλούστευση της χορήγησης βίζα σε πολίτες από τρίτες χώρες, και ιδιαίτερα από τις αγορές της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Κίνας.
  • Αποστέλλεται τις επόμενες ημέρες νέα οδηγία προς τις προξενικές αρχές, όπου θα προβλέπεται η αύξηση της χορήγησης θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων εντός 48 ωρών και με διάρκεια έως και 5 χρόνια.
  • Προβλέπεται δωρεάν χορήγηση βίζας σε συγκεκριμένες κατηγορίες αιτούντων, ενώ αναμένεται αύξηση των ελληνικών κέντρων θεωρήσεων που λειτουργούν σε τρίτες χώρες με προτεραιότητα την Κίνα, όπου ήδη υπάρχουν τρία γραφεία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ