13.3.2015 11:17

Επαναφέρει θέμα Digea και προσλήψεων Νομικού Προσώπου

Με διπλή εισήγησή της η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου προτίθεται να φέρει προς συζήτηση στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αφενός το θέμα της διαφάνειας των συμβάσεων στο Νομικό Πρόσωπο αφετέρου το ζήτημα του καθορισμού ενοικίου για τις εγκαταστάσεις του Δήμου που χρησιμοποιεί η Digea.

«Σε συνέχεια της από 11-3-2015 ανακοίνωσής μας με τίτλο «Όχι στην ημετεροκρατία – Διαφανείς αξιοκρατικές  προσλήψεις - Μόνιμη σταθερή δουλειά με βάση τις ανάγκες μας», θεωρούμε επιβεβλημένο να θέσουμεδια του Δημοτικού Συμβούλου  και επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου, Μάρκου Σκούφαλου, το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσον αφορά τον τρόπο των προσλήψεων στο Δήμο, στα Νομικά Πρόσωπα και κυρίως στο Νομικό Πρόσωπο, που διαφοροποιείται κατά το δοκούν. Οφείλει το Δημοτικό Συμβούλιο να απαιτήσει, ως πολιτικά προϊστάμενο όργανο, όλα τα νομικά πρόσωπα να ακολουθούν διαδικασίες ΑΣΕΠ είτε  πρόκειται για  πενταμηνίτες είτε για οχταμηνίτες.

Επιτέλους δεν μπορεί σε μια κοινωνία που χειμάζεται κάποιοι να λειτουργούν λες  και βρίσκονται σε δικές τους επιχειρήσεις!!!

Επίσης θέτουμε το θέμα του ενοικίου της DIGEA, το οποίο κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει. Η  DIGEA, με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, πήρε δωρεάν τις εγκαταστάσεις του Δήμου. Ζητάμε ως εκ τούτου να αποφασιστεί το ενοίκιο προς το Δήμο από την εν λόγω εταιρεία, αφού πρόκειται για διαφυγόντα κέρδη και περί προκλητικής λογικής, που ασχέτως αν ξεκίνησε από άλλους, πρέπει πλέον να σταματήσει.», αναφέρει το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ