14.2.2014 9:56

Επαφές οργανώσεων μεταναστών με κόμματα για το δικαίωμα της ψήφου

Για κοινωνικό αποκλεισμό καταγγέλλουν την κυβέρνηση μεταναστευτικές οργανώσεις, λόγω της κατάργησης του δικαιωμάτος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τους νόμιμα διαμένοντες στη χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, εκπρόσωποι των μεταναστευτικών οργανώσεων σχεδιάζουν να έχουν επαφές με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να θέσουν το ζήτημα.

Ο Νικόδημος Μαϊνά Κινιούα που συμμετέχει στην μεταναστευτική κίνηση Asante δήλωσε στην εφημερίδα: «Εμείς είμαστε μετανάστες που ζούμε χρόνια εδώ και συμμετέχουμε στην πόλη, πληρώνουμε δημοτικά τέλη και θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να ψηφίζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

«Θέλουμε να ξεκινήσει ο διάλογος [με τα κόμματα] και να τους εξαναγκάσουμε να πάρουν θέση. Μας αφήνει απροστάτευτους [η κυβέρνηση] και ειδικά σε αυτήν την συγκυρία που δεχόμαστε διαρκώς επιθέσεις και τώρα μας αποκλείει και από το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι» τονίζει.

«Με την τροπολογία του κ. Μιχελάκη, η κυβέρνηση μάς κλείνει την πόρτα και αυτό δεν βοηθάει στην κοινωνική μας ένταξη. Ειδικά σε αυτήν την κατάσταση που ζούμε, θα περιμέναμε από το κράτος περισσότερη ανθρωπιά και περισσότερη δικαιοσύνη» τόνισε στην εφημερίδα ο Μωαβία Αχμεντ πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.
Newsroom ΔΟΛ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ