4.8.2015 16:15

Εορτάζει ο Άγιος Αιμιλιανός

Το ερχόμενο Σάββατο 8 Αυγούστου θα εορταστεί με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η εορτή του Αγίου Αιμιλιανού στην Καλλιμασιά.

Η μεταφορά της εικόνας διά θαλάσσης θα γίνει στις 19:00 της Παρασκευής με τη συμμετοχή του Ομίλου Φουσκωτών Χίου ενώ θα ακολουθήσει η υποδοχή της από τις αρχές και τον λαό καθώς και η λιτάνευση προς τον Ιερό Ναό.

Στη συνέχεια στις 19:30 θα τελεστεί ο Αρχιερατικό Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μάρκου ενώ στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου θα τελεστεί ο πανηγυρικός όρθρος και η Θείας Λειτουργία και στις 19:00 της ίδιας ημέρα ο μεθεόρτιος Εσπερινός.

 

Και βιβλίο

 

Παράλληλα ο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου της Καλλιμασιάς εξέδωσε το βιβλίο «Δρος Χαράλαμπου Μ. Μπούσια Μεγάλου Ὑμνογράφου τῆς τῶν Ἀλεξανδρέων Ἐκκλησίας, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ εἰς τόν ἐν Ἁγίοις Πατέρα ἡμῶν ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΚΥΖΙΚΟΥ ἐξαιρέτως τιμώμενον ἐν Καλλιμασιᾷ Χίου».

 

Το βιβλίο παράχθηκε από τις εκδόσεις «άλφα πι» του Γ. Παληού έχει έγχρωμο πλαστικοποιημένο εξώφυλλο και οπισθόφυλλο, και εσωτερικά 40 σελίδες με διχρωμία.

Στο εξώφυλλο δεσπόζει η ιερά εφέστια εικόνα του Αγίου Αιμιλιανού, επισκόπου Κυζίκου, του Ομολογητού, η οποία κάθε χρόνο έρχεται τιμητικά δια θαλάσσης και κατόπιν λιτανεύεται ως το πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό.

Ο Ναός του Αγίου Αιμιλιανού απεικονίζεται στο οπισθόφυλλο.

 

Η έκδοση των 1500 αντιτύπων κατέστη δυνατή από δωρεές στη μνήμη των Ιωάννου και Γεωργίου Γανιάρη.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ