13.3.2012 14:42

Ενίσχυση για μελισσοκόμους

Σειρά μέτρων αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενισχύσει του μικρούς και παραδοσιακούς μελισσοκόμους σε νησιά του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Χίος.
Οι μελισσοκόμοι θα ενισχυθούν με βάση τον αριθμό των μελισσοσμηνών τους, με σκοπό την αντιμετώπιση του επιπλέον κόστους παραγωγής των προϊόντων της μελισσοκομίας, η συμμετοχή σε ενημερωτικές ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια στο εσωτερικό και εξωτερικό, αλλά και η προμήθεια υλικών διατροφής για την υποβοήθηση των μελισσοσμηνών κατά το κρίσιμο στάδιο ανάπτυξής τους.
''Το μέλι αποτελεί σημαντικό κλάδο για την ελληνική γεωργία» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, προσθέτοντας πως «για τα μικρά νησιά του Αιγαίου, το μέλι είναι προϊόν σημαντικό για την τοπική οικονομία, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που παράγεται κάτω από αντίξοες συνθήκες».
Σημειώνεται ότι ενισχύονται οι μελισσοκόμοι των νησιών, Κύθνος, Σίκινος, Άνδρος, Κέα, Ίος, Τήνος, Νάξος, Σέριφος, Ανάφη, Νέα Θήρα και Θηρασία, Σίφνος, Αμοργός, Σαλαμίνα, Αίγινα, Κύθηρα, Ύδρα, Ρόδος, Αστυπάλαια, Κάρπαθος, Κάσος, Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Λήμνος, Λέσβος και Θάσος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ