17.11.2014 11:01

Ενημερώνεται και ενημερώνει ο Γ. Σπιλάνης

ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ"

Πλούσια δραστηριότητα επιδεικνύει ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ Γιάννης Σπιλάνης.

Ο κ. Σπιλάνης μίλησε στο συνέδριο που οργάνωσε το Σημείο Επαφής του Προγράμματος ESPON που λειτουργεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 10-12 Νοεμβρίου με θέμα τη Γαλάζια Ανάπτυξη στο συνεδριακό κέντρο του ΟΛ στον Πειραιά. 

Ο Γ. Σπιλάνης μίλησε στην ενότητα «Γαλάζια Ανάπτυξη αρωγός για τη νεανική επιχειρηματικότητα» και παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης των ευρωπαΙκών νησιών που εκπόνησε ως επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο πλαίσιο του προγράμματος ESPON. Ο Γ. Σπιλάνης υποστήριξε ότι το τρίπτυχο "ποιοτικά, πράσινα και ίσων ευκαιριών νησιά", που αποτελεί τη βάση της στρατηγικής αυτής, δίνει μια νέα δυνατότητα ευκαιριών δημιουργικής απασχόλησης νέων ατόμων σε θέσεις που απαιτούν προσόντα και ενσωματώνουν υψηλή προστιθέμενη αξία δημιουργώντας ανταγωνιστικές δραστηριότητες. Υπογράμμισε ότι πρέπει επιτέλους να "ξεκολλήσουμε" από στρατηγικές του παρελθόντος που έφεραν τη χώρα σε χρεοκοπία.

Τη Παρασκευή 14 Νοεμβρίου ο Γ.Σπιλάνης μίλησε στο διεθνές συνέδριο τουρισμού που διοργάνωσε το 

Ενημερώνεται και ενημερώνει ο Γ. Σπιλάνης

ραφείο Συνεδριακού Τουρισμού της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της έκθεσης «Φιλοξένια» με θέμα «Ολοκληρωμένος Τουριστικός Σχεδιασμός». Ο Γιάννης Σπιλάνης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενός Τουριστικού Παρατηρητηρίου που θα περιλαμβάνει όλες εκείνες τις πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες, την επισκεψιμότητα και τα αποτελέσματα  του τουρισμού σε έναν προορισμό, γεγονός που θα  επιτρέπει στον διαχειριστή του να εισηγείται επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις πολιτικής στους φορείς λήψης αποφάσεων και σε επιχειρήσεις.

Μετά τη λήξη του συνεδρίου ο Γ.Σπιλάνης επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης για να ενημερωθεί για τις πρόσφατες εξελίξεις τόσο στον εγχώριο τουρισμό όσο και στον τουρισμό ανταγωνιστριών χωρών που συμμετείχαν στην εκθεση. Τέλος επισκέφθηκε το Περίπτερο της Περιφέρειας Β.Αιγαίου και είχε συζήτηση με τους εκπροσώπους των διαφόρων νησιών.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ