25.1.2012 8:58

Ενεργοποίηση του αναπτυξιακού στο Β. Αιγαίο

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

«Λεφτά ακούσαμε και λεφτά δεν είδαμε», επισημαίνουν ούτε λίγο ούτε πολύ οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Αγώνας για τα νησιά μας» αναφορικά με το πρόγραμμα «Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Βιώσιμη & Χωρίς Αποκλεισμούς Ανάπτυξη».
Όπως επισημαίνει ο συνδυασμός από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τη Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είχε εξαγγελθεί το πρόγραμμα με χρηματοδότηση 63 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος μάλιστα, εξαγγέλθηκε η χρηματοδότηση δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού καθώς και ειδικών δράσεων μέσω των οποίων θα τονωθεί η ανάπτυξη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Το ζήτημα που βάζει η αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου είναι ότι ενώ τις προηγούμενες μέρες ο αρμόδιος υπουργός ενέκρινε ένα ανάλογο πρόγραμμα για την Κέρκυρα, στην περιφέρεια μας δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ.
«Δεν διαφωνεί κανείς με τη χρηματοδότηση της Κέρκυρας ή οποιασδήποτε άλλης νησιωτικής περιοχής της χώρας μας, είναι όμως τουλάχιστον προκλητικό, αν όχι απαράδεκτο, να παραμένουν στα χαρτιά οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη χρηματοδότηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο και να μοιράζονται ανέξοδα νέες υποσχέσεις. Σε άλλες περιπτώσεις όπως φαίνεται χρήματα μπορούν να εξευρεθούν, για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου πότε;Δεδομένης της αναπτυξιακής σημασίας που έχει για τα νησιά μας η υλοποίηση του Προγράμματος, ιδιαίτερα δε στην παρούσα οικονομική συγκυρία, ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να ζητηθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η άμεση ενεργοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» καταλήγουν στην αναφορά τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Αγώνας για τα νησιά μας»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ