11.4.2013 16:50

Ενδιαφέρον για την έκθεση των τεσσάρων

Μέχρι το Σάββατο 13 Απριλίου, θα παρουσιάζουν πρόσφατη δουλειά τους ο φωτογράφος Ισίδωρος Λοϊζος, και οι ζωγράφοι Αγγελική Ανδρέου, Μαρία Κασαπίδου και Γιώργος Σκαβάρας, στο χώρο που συστεγάζονται η Φωτογραφική Λέσχη Χίου και η Αίθουσα Τεχνών «Καλλιόπη», στην οδό Αμάντου 26, πίσω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χίου Κοραής.

Μέσα από τα έργα τους οι τέσσερεις καλλιτέχνες θέτουν ερωτήματα «πως ζωγραφίζει κανείς σήμερα;» (Μ. Κασαπίδου), σχολιάζουν «η ανακύκλωση των χρωμάτων που γεμίζουν τη ζωή μας είναι το βασικό ζητούμενο, κόντρα στην παρακμή και την καταστροφολογία που προτείνουν κάποιοι μειώνοντας καθετί φυσικό που μας περιβάλλει» (Ισ. Λοϊζος), μοιράζονται «σκέψεις για τον άνθρωπο που βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν κόσμο που αλλάζει» (Γ. Σκαβάρας), προτείνουν νέες διαδρομές με «την ελπίδα όχημα για να αγγίξουμε τα αστέρια...» (Α. Ανδρέου).

Η έκθεση ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου και έχει προκαλέσει ενθουσιώδη σχόλια.  Πέρα από το ευρύ κοινό, την έχουν επισκεφτεί αρκετά σχολεία - δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια -  της Χίου, προσφέροντας έτσι στους μαθητές την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς τρόπους έκφρασης  αλλά και γνωριμίας και συζήτησης με τους δημιουργούς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή και Σάββατο 10.00-12.00 & 17.30-20.30

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ