8.11.2013 13:42

Ένας ύμνος για το δάσκαλο

• ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «αλφα πι» ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠ. ΣΑΧΤΟΥΡΗ

Δάσκαλος, παπάς, δραγάτης. Τρεις εξουσίες στη μετεμφυλιακή Ελλάδα που άλλοτε με το σεβασμό, την εργατικότητα και την ευσυνειδησία τους κι άλλοτε υπό το κράτος του φόβου έπλασαν συνειδήσεις, έχτισαν τη σύγχρονη χώρα μας. Τον ένα πυλώνα εξουσίας της εποχής φωτίζει το βιβλίο του συνταξιούχου δασκάλου, Μπάμπη Σαχτούρη.

Το βιβλίο, εκδόσεων «άλφα πι», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι στα Νενητούρια, σε ένα φυσικό του χώρο, τη Στέγη Εκπαιδευτικής Ιστορίας Βορειοχώρων. Αφηγείται με τρόπο μοναδικό την προσφορά του δασκάλου στη σκληρή ελληνική επαρχία, μια προσφορά ασύγκριτα μεγαλύτερη από τον τότε πενιχρό μισθό.

Με τη συνεργασία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου το «Φάε δάσκαλε» παρουσιάζεται το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 18.30 στον Οίκο Χίου Διδασκάλου. Για να αποδώσει τη δέουσα τιμή στο έργο του ανώνυμου Έλληνα δασκάλου την παρουσίαση ανέλαβε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Χίου, κ. Μάρκος. Θα χαιρετήσουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Γ. Αμπαζής και ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα θα αναγνώσουν οι Νίτσα Κλούβα και Κοσμάς Μανές.

Λεπτομέρεια άκρως σημαντική: είναι η πρώτη εκδήλωση των εκδόσεων «άλφα πι» χωρίς τη φυσική παρουσία του Αν. Παληού. Από ψηλά σίγουρα κι εκείνος θα καμαρώνει και περισσότερο γιατί ο εκδοτικός οίκος δείχνει διάθεση να ξεπεράσει το σοκ της απώλειας και να συνεχίσει στα βήματα του δημιουργού του. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ