12.4.2012 16:59

Ένας ανά απορριμματοφόρο

• ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΔΙΕΣ ΑΦΟΥ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΜΗΝΗΤΩΝ

 
Οι Χιώτες μπορεί, σύμφωνα με την παροιμία, να πηγαίνουν δυο- δυο, αλλά ελέω συνθηκών πλέον πίσω από τα απορριμματοφόρα θα πηγαίνουν ένας- ένας.
Απελπισμένος είναι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ν. Μαρτάκης, από την αριθμητική κατάσταση στο προσωπικό της Υπηρεσίας, αφού οι συμβάσεις των διμηνιτών έληξαν και πλέον η Υπηρεσία είναι αποδεκατισμένη, καθώς έχει απομείνει με 42 άτομα μόνιμο προσωπικό και 18 οδηγούς και με αυτούς προσπαθεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των ημερών αλλά και της θερινής περιόδου που όπου να ‘ναι ξεκινά.
«Δεν βγαίνουν καν οι βάρδιες. Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις θα έχουμε πλέον ένα άτομο πίσω από κάθε απορριμματοφόρο αντί για δυο που είχαμε ως σήμερα και ο Θεός βοηθός!», τονίζει στον «π» ο Ν. Μαρτάκης.
 
Στον αυτόματο;
Οι δίμηνες συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα τελειώνουν αυτή την εβδομάδα. Οι νέες συμβάσεις που έχει ζητήσει ο Δήμος, 8μηνης διάρκειας, ακόμη δεν έχουν εγκριθεί κι είναι άγνωστο πόσες από αυτές θα εγκριθούν. «Αυτή την εβδομάδα θα τελειώσουν οι συμβάσεις των διμηνιτών. Αμέσως η Υπηρεσία θα πρέπει να λειτουργήσει με 45 άτομα λιγότερα. Έχουμε κάνει όλες τις διαδικασίες για τις οκτάμηνες συμβάσεις, αλλά δεν έχουν ακόμη προχωρήσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχουμε περικοπές κι εκεί κατά 30%, οπότε μιλάμε για 18-20 άτομα, που είναι άγνωστο όμως πότε και αν θα προσληφθούν», εξηγεί ο αντιδήμαρχος.
 
...Ή στην αυτεπιστασία
Τις ελπίδες τους πλέον έχουν στρέψει στην Υπηρεσία Καθαριότητας στα έργα αυτεπιστασίας που έχουν ήδη δρομολογηθεί, όπως και σε εκείνα της κοινωφελούς εργασίας, που θα αφορούν δράσεις για το περιβάλλον. Παράλληλα προχωρά κι άλλο ένα έργο, που έχει ως αντικείμενο τον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων και των παραλιών και με αυτό τουλάχιστον ο αντιδήμαρχος ελπίζει ότι θα καλυφθεί ένα σημαντικό τμήμα που περιλαμβάνονταν στις αρμοδιότητες και προτεραιότητες της Υπηρεσίας για τη θερινή περίοδο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ