25.5.2015 14:27

Ένα ΝΑΙ και πολλά ΑΝ.... [ΒΙΝΤΕΟ]

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΝΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε η ενημέρωση που προκάλεσαν στους επαγγελματίες του τουρισμού ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ Ανδ. Μιχαηλίδης και ο υπεύθυνος ...... ΤέληςΤύμπας στο Επιμελητήριο, καθώς αμφότεροι χαρακτήρισαν το έργο της επέκτασης ως... δεδομένο, την ίδια ώρα όμως που διατύπωσαν σοβαρές επιφυλάξεις συνολικά για την εφαρμογή του μάστερ πλαν του αεροδρομίου, όπως προκύπτει από την αναγκαία παράκαμψη του παραλιακού του αεροδρομίου, έργο σύνθετο, δαπανηρό και με επιπτώσεις, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισαν.

Αμφότεροι, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δεδομένες εκκλήσεις επαγγελματιών και φορέων να προχωρήσει συνολικά το ζήτημα του αεροδρομίου. «Ξεκάθαρα να μας πείτε τι πρόκειται να υποστηρίξετε στο θέμα. Συνεχίζετε να φέρνετε την καταστροφή για ένα ζήτημα ιδιαίτερα ευαίσθητο στην κοινωνία», ανέφεραν οι επαγγελματίες ζητώντας από την κυβέρνηση να υποστηρίξει την ολοκλήρωση του σχεδιασμού.

Τα πολλά κακά

Ο ΤέληςΤύμπας είχε ξεψαχνίσει το μάστερ πλαν  αλλά και την αλληλογραφία της Υ.Π.Α. εντοπίζοντας όλα εκείνα τα σημεία στα οποία η Υπηρεσία εξέφραζε τις επιφυλάξεις της. Με μια παρουσίαση που αναδείκνυε όλες τις δυσκολίες στην υλοποίηση, Μιχαηλίδης και Τύμπας εστίασαν όχι στην δυσκολία προσαρμογής αυτής καθαυτής της επέκτασης που θεωρούν ότι έχει προχωρήσει και πρέπει να ολοκληρωθεί, αλλά στις δυσκολίες που εγκυμονεί η απαραίτητη για το έργο μετατόπιση του ανατολικού δρόμου του αεροδρομίου. «Υπάρχουν πολλά ζητήματα. Πρώτα δεν ξέρουμε τι έργο θα πρέπει να γίνει, ποιος θα το αναλάβει, πόσο θα κοστίσει, πόσο ρεαλιστικό είναι και συν τοις άλλοις, θα πρέπει να συμπεριληφθούν υπόψη και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες», ανέφερε χαρακτηριστικά, εστιάζοντας με μια σειρά επιχειρημάτων στο γεγονός ότι η επέκταση ως αίτημα της κοινωνίας έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης και ιδεοληψιών από την πλευρά όσων επιθυμούν να πραγματοποιηθεί το έργο.

Ο βουλευτής από την δική του θέση, υπογράμμισε ότι το κύριο ζήτημα αφορά στις δημοσιονομικές δυνατότητες της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και δεν μπόρεσε να απαντήσει ξεκάθαρα αν και πότε θα προκύψει η περίφραξη των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων. «Δεν μπορώ να το ξέρω. Θα γίνει και αυτό έχει αποφασιστεί από τη στιγμή που δαπανήθηκαν τόσα εκατομμύρια, ωστόσο δεν ξέρω αν υπάρχουν τα χρήματα».

 «Θέλουμε δουλειές»

Οι επαγγελματίες του τουρισμού ζήτησαν να αποσαφηνιστεί η θέση της κυβέρνησης αναφορικά με την επέκταση. Μάλιστα τόνισαν ότι ουκ ολίγες φορές βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα που προκαλεί η χαμηλή κίνηση του αεροδρομίου λειτουργώντας εντελώς αντίθετα από τους κανόνες της ανάπτυξης, της προοπτικής και του τουρισμού του νησιού. Σε αυτή τη βάση, θεώρησαν απλές δικαιολογίες και πισωγύρισμα τη συζήτηση και αύριο προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο.

Η παρέμβαση που προκάλεσε αίσθηση

Ενώ οι τοποθετήσεις των παρευρισκομένων διαδέχονταν η μία την άλλη, ο Μίμης Μουτσάτσος αναρωτήθηκε προς τους κυρίους Μιχαηλίδη και Τύμπα εάν η εισήγησή τους διαθέτει την έγκριση και την απόφαση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό ο βουλευτής απάντησε ότι συζητήθηκε στην θεματική επιτροπή του κόμματος, προκαλώντας όμως την απογοήτευση των παρευρισκομένων που σχολίασαν υπέρ του δέοντος την διαδικασία, χαρακτηρίζοντας σχεδόν άτοπη τη συζήτηση που με ιδιαίτερη προσοχή είχε επιμεληθεί ο Τ. Τύμπας, ανεξάρτητα του αποτελέσματος που θα προκαλέσει ιδιαίτερες δυσκολίες στον τοπικό κομματικό μηχανισμό. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ