29.3.2012 9:25

ΕΝΑ χρόνο την εκ… καθαρίζουν!

ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΕΝΑ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ

 
Τί προσδοκίες εξυγίανσης να σου καλλιεργήσει η Αυτοδιοίκηση, όταν επί ένα χρόνο δεν μπορεί να ολοκληρώσει δικές της ειλημμένες αποφάσεις; Από τις πρώτες ενέργειες του Περιφερειακού Συμβουλίου, βεβιασμένη, όπως τώρα εμμέσως αποδεικνύεται, ήταν το κλείσιμο της ΕΝΑ Χίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη με κεκτειμένη ταχύτητα για να συμπληρώσει χωρικά την απόφαση να μπει λουκέτο στην πιο αμαρτωλή νομαρχιακή αναπτυξιακή εταιρεία του Βορείου Αιγαίου, την ΕΝΑΛ.
Από τότε, παραβλέποντας πλήρως τη διάσταση ότι η ΕΝΑ ήταν διαχειριστής έργων και κοινωνικών προγραμμάτων, δόθηκε η εντολή εκκαθάρισης της. Πράγματι, ένα χρόνο τώρα η εκκαθάριση συνεχίζεται, χωρίς άμεση προοπτική να ολοκληρωθεί, αφού στην πραγματικότητα κανένας δεν ενδιαφέρεται για να κλείσει!
Έτσι, αφενός δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε ποια είναι η πραγματική «μαύρη τρύπα» της εταιρείας, αν υπάρχει, αφετέρου οι τέσσερις εναπομείναντες υπάλληλοι της, αν και βρίσκονται σε κατάσταση «ψυχρής εφεδρείας», συνεχίζουν να αμείβονται κανονικά, έστω κι αν δεν βλέπουν σεντς στην τσέπη.
Κατά πληροφορίες έχουν να πληρωθούν πάνω από 5 μήνες, με πλήρη συσκότιση για την εργασιακή προοπτική τους και υπογείως τους μεταφέρεται ότι θα πληρωθούν τα … δεδουλευμένα τους από τις εισπράξεις των εισιτηρίων των δύο σπηλαίων, τα εισιτήρια των οποίων τελικά θα εκδώσει και πάλι η ΕΝΑ Χίου, χωρίς να έχει δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού!
Από μόνη της η απόφαση έκδοσης των εισιτηρίων των δυο σπηλαίων μαρτυρά ότι η εκκαθάριση θα τεθεί επίσης σε κατάσταση «ψυχρής εφεδρείας», θα παγώσει δηλαδή μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου, αφού η ΕΝΑ θα συνεχίσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα και, σύμφωνα με πληροφορίες του www.politischios.gr, ίσως και να μην τελειώσει ποτέ, αφήνοντας σε μόνιμη εκκρεμότητα μια εταιρεία χωρίς καμία πλέον προοπτική.
Αυτοί οι παραλογισμοί έχουν ως φυσική συνέπεια να παραμένει ανενεργό ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, το εκθεσιακό κέντρο «Γ. Καλουτάς», για το οποίο καμία απολύτως συζήτηση μελλοντικής διάστασης δεν γίνεται.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ