6.5.2014 16:24

Ένα Βυζαντινό λουκέτο από το Κάστρο μας

Τεκμήρια πολλά από τις ένδοξες στιγμές του Κάστρου μας δεν υπάρχουν. Διάσπαρτα ωστόσο διασώζονται κάποια από αυτά. Όπως ένα λουκέτο, που κοσμεί τις προθήκες του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα. Το  λουκέτο … ανακάλυψαν μέλη της Εθελοντικής Ομάδας του Κάστρου σε μια από τις επισκέψεις τους.

«Ρωτώντας την υπεύθυνη του μουσείου για το λουκέτο, το μόνο που μπόρεσε να μας πληροφορήσει γι αυτό είναι ότι είναι Βυζαντινής τεχνοτροπίας και ότι είχε βρεθεί στο Κάστρο της Χίου. Ο προηγούμενος κάτοχος του ήταν ο Σ.Μ. Παπαγιαννάκης (20 Μαίου 1914), ο οποίος το παρεχώρησε στο μουσείο ως δωρεά.

Η ανακάλυψη αυτού του όμορφου εκθέματος, μας οδήγησε στη σκέψη ότι ίσως υπάρχουν και άλλα ευρήματα από το Κάστρο της Χίου που να βρίσκονται είτε σε μουσεία είτε σε ιδιωτικές συλλογές.

Ευχή μας είναι κάποια στιγμή όλα αυτά να μπορέσουν να τα εκθέσουν και στο ίδιο το Κάστρο της Χίου, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο», αναφέρεται σε δημοσίευση της ομάδας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ