24.9.2013 19:21

Ένα βιβλίο νοσταλγίας και αναμνήσεων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓO ΤΩΝ ΣΤ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝ. ΛΕΜΟΝΙΑΔΟΥ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΥΜΙΑΝΩΝ

Εν μέσω συγχωριανών, παλαιών συμμαθητών , συναδέλφων εκπαιδευτικών και φίλων, η Ιωάννα Λεμονιάδου-Μιχαηλίδη και ο Σταύρος Μιχαηλίδης, παρουσίασαν το απόγευμα της Κυριακής το εκδοτικό αφιέρωμα στο Δημοτικό Σχολείο Θυμιανών, το σχολειό των παιδικών τους χρόνων και τον ιδρυτή-εμπνευστή του δάσκαλο Δημήτριο Σκανδάλη. Μια εκδήλωση που προκάλεσε στο εκλεκτό κοινό της νοσταλγία, ξύπνησε μνήμες, αναπολήσεις από γεγονότα, καταστάσεις και ανθρώπους, ιδίως αυτούς που έχουν ξενιτευτεί ή ακόμη χειρότερα έχουν φύγει οριστικά απ’ αυτό τον κόσμο. 

Το έργο της παρουσίασης ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι Κυριάκος Πρωάκης και Μιχαήλ Κόνιας και ο φιλόλογος Ευστράτιος Κουφαελάς.

Οι ομιλητές επεσήμαναν τη σπουδαιότητα του βιβλίου, που εκτός από κόσμημα σε κάθε βιβλιοθήκη Θυμιανούση, αποτελεί πηγή πληροφοριών, για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του χωριού, τους προηγούμενους αιώνες, αλλά και στοιχείων της ελληνικής εκπαίδευσης , από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Το λεύκωμα εκδόθηκε από τους Αντώνη και Γιάννη Παληό, τα περισσότερα αντίτυπα του οποίου έχουν προαγοραστεί από το ΜΕΟΘ, τους συλλόγους των Θυμιανουσίων Αττικής και Αμερικής και από τους ίδιους τους συγγραφείς, με σκοπό τα έσοδα αυτά να αποτελέσουν τη βάση για την ανέγερση ανδριάντα του Δ. Σκανδάλη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ