23.4.2014 11:14

Ένα βιβλίο για τον Μίκη

Την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στις 19.00 στο Βιβλιοπωλείο "Πάπυρος" στην Απλωταριά παρουσιάζεται το βιβλίο μου "Ουτοπία κρυμμένη στο σώμα της πόλης/ ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη και η εποχή του".

Εκτός από μένα θα μιλήσουν η φιλόλογος Ελπίδα Κόνια και η εκπαιδευτικός, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Ανατολή Βροχαρίδου ενώ θα παίξουν τραγούδια του συνθέτη στο πιάνο η Τούλα Φραγκάκη και ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης.

Το βιβλίο
Ο Ανδρέας Μαράτος αντιμετωπίζει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη ως ένα μοναδικό και ολοκληρωμένο μουσικό κόσμο, ως τεκμήριο της δυναμικής και των μετέωρων αιτημάτων μιας ολόκληρης εποχής. Ερευνά τις καταγωγικές του ρίζες και τον πολυπρισματικό χαρακτήρα του ως οδοδείκτες επιστροφής σε ένα μέλλον που δεν ήρθε ακόμα. Μελετά τους δεσμούς του με την ταραγμένη πολιτική ιστορία του τόπου, την τραγική περιπέτεια της Αριστεράς, την κοινωνικοπολιτική κοσμογονία του εικοστού αιώνα. Τελικά, πώς το έργο αυτό αναδύεται μέσα από τη συνάντηση και την υπέρβαση των κυρίαρχων ρευμάτων σκέψης και τέχνης της εποχής καθώς και την αλληλεπίδρασή του με τις συγκαιρινές του ραγδαίες μεταμορφώσεις του χώρου και των συλλογικών νοοτροπιών όπως αυτές αποτυπώνονται στο σώμα της πόλης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ