25.10.2012 19:12

Εν αναμονή ανταπόκρισης

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ

 
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν χθες οι προγραμματισμένες συναντήσεις του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου, της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Λίτσας Λύκου και του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Κώστα Μούνδρου με τους πρέσβεις της Τουρκίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου.
Στη συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη κατατέθηκε αίτημα προβολής της Χίου σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Τουρκίας, αποσπώντας σχετικές δεσμεύσεις σε επίπεδο Πρεσβείας. Προτάθηκε, επίσης, να ακολουθήσει νέα συνάντηση τον προσεχή Ιανουάριο, στη Χίο, στην οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και άλλοι πρέσβεις, με την ευκαιρία της Συνόδου Πρέσβεων που θα πραγματοποιηθεί εκείνη την περίοδο στη Σμύρνη. Τέλος, αμφότεροι συμφώνησαν ότι το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε για την έκδοση βίζας αποδείχθηκε επιτυχές και προς όφελος και των δύο χωρών. 
 
Στις συναντήσεις με τους πρέσβεις της Ολλανδίας και του Βελγίου συμφωνήθηκε, σε ένα πλαίσιο αμφίδρομης συνεργασίας και με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να υπάρξει μια διασύνδεση με μαζικά μέσα ενημέρωσης των δυο χωρών και να πραγματοποιηθούν επαφές με δομές και φορείς, όπως, για παράδειγμα τα Επιμελητήρια.
 
Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για την τουριστική προώθηση της Χίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν θέματα που αφορούν την προώθηση της κρουαζιέρας, καθώς και ζητήματα που άπτονται της προοπτικής κατασκευής νέου λιμένα στη Χίο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ