19.6.2013 16:24

"Εμείς συνεχίζουμε το σχεδιασμό μας"

Η κακή σχέση Λιμενικού Ταμείου και Δήμου Χίου με το υπουργείο και το ΤΑΙΠΕΔ, φαίνεται στην απάντηση που απέστειλε ο πρόεδρος του Λ.Τ. Στ. Φαρατζής και στην οποία με αφορμή άλλα δημοσιεύματα του «π» αναφέρει:

Σε συνέχεια δημοσιεύματος στην εφημερίδα σας με τίτλο: «Λίφτινγκ στη βόρεια πλευρά του λιμανιού», σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Παρότι δεν κληθήκαμε στην σύσκεψη, που έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας μεταξύ των δύο Αντιπεριφερειαρχών και του Υπουργού και δεν γνωρίζαμε τα θέματα της συζήτησης, όταν μας ζητήθηκε να ενημερώσουμε για το τι προτιθέμεθα να κάνουμε στο Κεντρικό Λιμένα Χίου σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων (Σ.Α.Λ.Ε.), καθώς και για την ανακατασκευή της υφιστάμενης ράμπας, εμείς ενημερώσαμε για την πορεία των παραπάνω έργων.

Από το άρθρο σας πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει και άλλος σχεδιασμός για τον ίδιο χώρο με προοπτική επέκτασης του κρηπιδώματος εντός της λιμενολεκάνης κατά 8 μέτρα και μάλιστα ότι το εξετάζουμε από κοινού με το Υπουργείο. Μήπως από κοινού σχεδιάζουμε και την εκχώρηση των 2/5 του Κεντρικού Λιμένα στον ΤΑΙΠΕΔ;   

          Τέλος για το Λιμένα Μεστών έχουμε πάμπολλες φορές ενημερώσει για την πορεία των συνεχιζόμενων έργων όσο και για την αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων καθώς και για τα χρονοδιαγράμματα εναρμόνισης του με τις απαιτήσεις της Νομοθεσίας.

Το ζητούμενο είναι να σταματήσουμε να αποπροσανατολίζουμε την τοπική κοινωνία, το λιμάνι έγινε πρωτίστως για να φέρει κοντά την ηπειρωτική Ελλάδα, γι’ αυτό ας είμαστε ξεκάθαροιπρέπει να δρομολογηθεί πλοίο σε καθημερινή βάση για επιβάτες; Πρέπει να δρομολογηθεί πλοίο για την μεταφορά καυσίμων κλπ.; προκειμένου να απαλλαγεί από αυτή τη δράση ο Κεντρικός Λιμένας Χίου. Θέλουμε πραγματικά να προσεγγίζουν το λιμάνι Μεστών κρουαζιερόπλοια;  

Ας είμαστε ρεαλιστές κι ας μην επιρρίπτουμε ευθύνες δικές μας σε πλάτες άλλων!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ