22.1.2013 15:08

Ελπίδες ότι θα σταματήσει η … υποχώρηση της Λαγκάδας

Σε τροχιά λύσης τίθεται το σοβαρό πρόβλημα που έχει εμφανιστεί με το λιμάνι της Λαγκάδας. Η αστοχία της αρχικής γεωλογικής μελέτης έχει ως συνέπεια τα μπλόκια που έπεσαν να τα καταπιεί η θάλασσα, ενώ τώρα οι Λαγκαδούσοι διαπιστώνουν σοβαρές και επικίνδυνες ρηγματώσεις στο λιμάνι τους, την ώρα που τα υπόλοιπα μπλόκια βρίσκονται αραγμένα στο Θόλος.

Με το που μυρίστηκαν λιμενική σύσκεψη η πρόεδρος του χωριού Μυρ. Αργυρούδη μαζί με τον πρώην αντιδήμαρχο και μόνιμα ανήσυχο Λαγκαδούση, Γ. Κούνουπα, βρέθηκαν στην Περιφέρεια, δε χρειάστηκε όμως να θέσουν το θέμα, γιατί νωρίτερα έλαβαν εξηγήσεις από τον αντιπεριφερειάρχη, Μ. Κράκαρη.

Εκείνος τους εξήγησε ότι έχει ήδη ανατεθεί νέα μελέτη, για να καλύψει την αρχική γεωλογική αστοχία, η οποία προβλέπεται να παραδοθεί στην Περιφέρεια μέσα στο Φλεβάρη. Τους ανακοίνωσε επίσης ότι βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή γραμμή με τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής, Κ. Πλακωτάρη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι, εφόσον το πρόβλημα λυθεί, δεν υπάρχει κανέναν κίνδυνος απένταξης του έργου και θα συνεχιστεί απόλυτα ομαλά η ροή χρηματοδότησης του.

Οι εκπρόσωποι της Λαγκάδας τα δέχτηκαν με ικανοποίηση, ξεκαθάρισαν ότι παρόλα αυτά θα παρακολουθούν από κοντά το θέμα, γιατί από λόγια και υποσχέσεις έχουν χορτάσει και έμειναν και παρακολούθησαν όλη τη σύσκεψη, απ’ την οποία, υποθέτω, δεν έφυγαν και με τις καλύτερες εντυπώσεις για το επίπεδο συνεργασίας των αιρετών μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ