15.5.2012 9:34

Ελπίδα, η ψύχραιμη συμβολαιογράφος

ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΒΑΛΕ Η ΕΠΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Την επόμενη, άνευ βουλευτικής ιδιότητας μέρα, σχεδιάζει ήδη η Ελ. Τσουρή. Απόλυτα ψύχραιμη, αφού, παρότι η ελπίδα σβήνει τελευταία, είχε αντιληφθεί το βαθμό δυσκολίας της επανεκλογής, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει την επαγγελματική επόμενη μέρα, δεδομένου ότι οι οικογενειακές απαιτήσεις δεν επιτρέπουν άνεση χρόνου στους χειρισμούς της.
Όσοι τη γνωρίζουν καλά ισχυρίζονται ότι αποδέχθηκε με μεγάλη ψυχραιμία και νηφαλιότητα το αποτέλεσμα των εκλογών, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην πρώτη της ολιγόλογη δήλωση.
Αυτές τις μέρες αποδεσμεύει το πολιτικό της γραφείο και ήδη έχει καταθέσει αίτημα επαναφοράς της επαγγελματικής της ιδιότητας, ως συμβολαιογράφου.
Αν και στις εκλογές τη 6ης Μαϊου αφέθηκε σχεδόν μόνη της, με ελάχιστη συμπαράσταση από πρόσωπα που στο παρελθόν η ίδια είχε στηρίξει, δεν φαίνεται να επιχειρεί να μεταφέρει ευθύνες για το προσωπικό της αποτέλεσμα, αποδίδοντας το εξ’ ολοκλήρου στο μη αναστρέψιμο πολιτικό κλίμα για το ΠΑΣΟΚ και τα κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων του. Φαίνεται να πιστεύει ότι εκείνη έπραξε το καθήκον της τόσο απέναντι στη χώρα, όσο και απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τον Ευαγ. Βενιζέλο με τη υποβολή της υποψηφιότητας της, έστω κι αν ως την τελευταία στιγμή αμφιταλαντεύονταν έντονα για την ορθότητα της προσωπικής της επιλογής.
Τέλος, δείχνει με τη στάση της να κλείνει για εκείνη το κεφάλαιο της συμμετοχής της στη δημόσια ζωή, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός σχεδιασμός για επαναφορά της από άλλο δημόσιο, αυτοδιοικητικό πόστο, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο λίστας στην περίπτωση που της ζητηθεί. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ