18.2.2016 12:43

ΕΛΜΕ Χίου: «Να μιλήσουμε για τα πραγματικά και όχι για τα πλασματικά κενά»

Το θέμα των πραγματικών κενών στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου θίγει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου ζητώντας από τον Υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη να απαντήσει πότε θα καλυφθούν τα κενά σε Εκπαιδευτικούς ΠΕ07 και ΠΕ 18.04 πλήρους ωραρίου.

«Ο κ. Υπουργός κάνει εκτενή αναφορά στην ορθολογική διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού (ιδιαίτερα στις κοινές ειδικότητες α/θμιας & β/θμιας) κουνώντας επιδεικτικά το δάκτυλο στην εκπαιδευτική κοινότητα και επιχειρώντας να τη σπιλώσει. Η ΕΛΜΕ Χίου τον ρωτάει γιατί στις 15-01-16 (και με ευθύνη της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Β. Αιγαίου) το Υπουργείο ανακοίνωσε την πρόσληψη τριών αναπληρωτών ειδικότητας ΠΕ11 μειωμένου ωραρίου στην α/θμια της Α΄ Χίου τη στιγμή που στην β/θμια της Χίου υπήρχαν δύο διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί  για τον ένα εκ των οποίων ο ίδιος στις 27-01-16 υπέγραψε την απόσπασή του σε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (αρ.πρωτ. 13095/Ε2/27-01-16) και για τον άλλο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου ετεροχρονισμένα τον τοποθέτησε στη Δομή της Φυσικής Αγωγής (αρ.πρωτ. 515/02-02-16). Κύριε Υπουργέ «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Χίου.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ