29.1.2013 17:57

ΕΛΛΑΔΑ: Με βούλευμα απαλλάσσεται η Ντόρα για το ένα εκατ. του Ισίδωρου

Μετά την απαλλαγή του επιχειρηματία Ισίδωρου Κούβελου για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η Δικαιοσύνη αποφάσισε να απαλλάξει και την σύζυγό του Ντόρα Μπακογιάννη από την κατηγορία  που αντιμετώπιζε για την ίδια υπόθεση.

Ειδικότερα, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (231/2012) αποφασίστηκε η οριστική απαλλαγή της κ. Μπακογιάννη για την υπόθεση της «ανακριβούς δήλωσης  πόθεν έσχες». Η συγκεκριμένη κατηγορία της αποδόθηκε επειδή στο «πόθεν έσχες» του 2011  δεν είχε δηλωθεί το ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Τα χρήματα προέρχονταν από ρευστοποίηση μετοχών του κ. Κούβελου στις ΗΠΑ τα οποία στη συνέχεια εμβάστηκαν σε λογαριασμό του στο Λονδίνο για ναυπήγηση πλοίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Μπακογιάννη είχε ζητήσει η ίδια την άρση της βουλευτικής της ασυλίας, προκειμένου, όπως είχε πει τότε, να μείνει καμία σκιά. Υπενθυμίζεται ότι η απαλλαγή του Ισ. Κούβελου για την συγκεκριμένη υπόθεση, είχε αποφασιστεί τον περασμένο Νοέμβριο με δικαστικό βούλευμα. Η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί στον επιχειρηματία, ήταν αυτή της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ