25.2.2014 17:05

Ελεύθερα οι δημοσκοπήσεις μέχρι και την Παρασκευή πριν τις εκλογές!

Την άρση της απαγόρευσης δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει τη νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών και παράλληλα, θα φέρει ρύθμιση με την οποία θα άρει την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων που ίσχυε 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.

«Μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις και το ίδιο θα ισχύσει και στο δεύτερο γύρο. Όταν αποφασίστηκε η απαγόρευση, το διαδίκτυο δεν είχε τη δυναμική που έχει σήμερα. Ο καθένας, παραμονές των εκλογών, υποστήριζε ό,τι ήθελε, με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη. Αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Κατά της στήριξης Σγουρού
Kατά της στήριξης της ΝΔ στον Γιάννη Σγουρό για την περιφέρεια Αττικής τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτηρίζοντας ως «ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί μια τέτοια επιλογή» καθώς «δεν έχει πετύχει στο έργο του» και «είναι ένας κακός περιφερειάρχης».
Διευκρίνισε πάντως πως θα περιμένει «τι θα αποφασίσει το κόμμα».

Στο ίδιο τόνο, ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε πως ο νυν περιφερειάρχης δεν έχει όραμα. Πρόσθεσε μάλιστα πως από το νέο ΕΣΠΑ θα μοιραστούν περιφέρειες και δήμοι το 30%, σημειώνοντας πως «η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας χρειάζεται κάτι καλύτερο και κάποιον που να έχει όραμα για την Αττική».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ