24.9.2013 7:41

Έλεγχος σε όλα τα επίπεδα στη Χ.Α

Εντείνονται οι έλεγχοι από ΕΥΠ και κρατική ασφάλεια προκειμένου να ξετυλιχτεί ολόκληρο το κουβάρι της Χρυσής Αυγής. Οι έρευνες που έχουν ξεκινήσει κινούνται σε δύο μέτωπα, ενώ το ακροδεξιό κόμμα ελέγχεται ποινικά και οικονομικά σε όλα τα επίπεδα.

Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την ομάδα που έδρασε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την μία και από την άλλη, να διαπιστωθεί εάν η Χρυσή Αυγή έχει διαπράξει το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, με βάση τις 32 υποθέσεις που έχει στείλει ο Νίκος Δένδιας στον Άρειο Πάγο.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άρχισε να καλεί τους πρώτους μάρτυρες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας.

Μεταξύ των πρώτων που θα κληθούν να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τη δράση των χρυσαυγιτών είναι δημοσιογράφοι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, ενώ ο κ. Βουρλιώτης αναμένεται να εξετάσει και σημαντικά έγγραφα που σχετίζονται με την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών των υπόπτων.

Οι δικαστικοί λειτουργοί που ασχολούνται με την υπόθεση βρίσκονται σε συνεχή επαφή μεταξύ τους αλλά και με την αντιτρομοκρατική που έχει αναλάβει την έρευνα από αστυνομικής πλευράς. Στόχος είναι να υπάρξει ο μέγιστος αριθμός στοιχείων και αποδείξεων ώστε η υπόθεση να μην καταπέσει στην περίπτωση που φτάσει σε δίκη.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου 30 ατόμων για τη δολοφονία του Π.Φύσσα

Στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε τουλάχιστον 30 άτομα προχωράει η ΕΥΠ μετά από εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε ό,τι αφορά την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος, Γ. Ρουπακιάς, λίγη ώρα πριν το τραγικό φονικό, φέρεται να έχει πραγματοποιήσει μια εξερχόμενη κλήση από το κινητό του τηλέφωνο και να έχει και έξι εισερχόμενες. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί τα έξι πρόσωπα που είχαν μιλήσει τηλεφωνικά με τον δολοφόνο και από αυτούς αναμένεται ο κατάλογος να διευρυνθεί στους 30.

Οι αρχές ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να διασταυρώσουν ποιος μιλούσε με ποιον και ποιοι άλλοι ενδέχεται να εμπλέκονται στην δολοφονία του Π. Φύσσα.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν διασυνδέσεις αστυνομικών με τη Χ.Α.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας έδωσε εντολή στο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ για τη διενέργεια έρευνας έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν εντός του Σώματος υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής, που δίνουν πληροφορίες για αιφνιδιαστικές έρευνες σε γραφεία και κρησφύγετα ή παρέχουν κάλυψη σε έκνομες ενέργειες κάνοντας τα «στραβά μάτια». Ο κ. Δένδιας με συνέντευξή του στη Realnews είχε τονίσει ότι όποιος αστυνομικός επιχειρήσει να εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, θα τεθεί εκτός του Σώματος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, είχε δώσει εντολή στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για έρευνα σχετικά με τα όσα είπε στέλεχος της Χρυσής Αυγής στο «Βήμα της Κυριακής», ότι δηλαδή πρώην και εν ενεργεία μέλη των ειδικών δυνάμεων εκπαιδεύουν στελέχη της Χρυσής Αυγής σε μυστικές τοποθεσίες.

Ανεπιθύμητος στις φυλακές ο 45χρονος δολοφόνος

Ένας γρίφος παραμένει η φυλάκιση του Γ. Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, αφού από το Σάββατο έχει κριθεί προφυλακιστέος και δεν έχει οδηγηθεί στις φυλακές. Σύμφωνα με το star.gr, παραμένει στη ΓΑΔΑ διότι δεν μπορούν να βρουν ένα κελί και μια πτέρυγα που να μην υπάρχουν αλλοδαποί για να μην δημιουργηθούν επεισόδια! Πληροφορίες λένε ότι μπορεί να τον μεταφέρουν στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ