6.3.2013 10:08

Έλεγχος για τα πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας στο Νοσοκομείο της Χίου

ΑΠΑΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εντολή για άμεσο διοικητικό έλεγχο προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας από το νοσοκομείο της Χίου, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά από ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

«Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, δικαίωσε τις θέσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, που σε Ερώτησή του για την υπόθεση της οφθαλμιάτρου του «Σκυλιτσείου» νοσοκομείου Χίου, η οποία κατηγορείται για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών τυφλότητας, ζητούσε την πλήρη διερεύνηση του τρόπου διαχείρισης της άσκησης πειθαρχικού ελέγχου κατά της προαναφερομένης κυρίας», αναφέρουν σε ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Όπως τονίζουν, «σε απάντησή του ο αρμόδιος Υπουργός, αποκαλύπτει ότι "έχει δοθεί εντολή για άμεσο διοικητικό έλεγχο προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες κάθε αρμοδίως εμπλεκομένου προσώπου, αναφορικά με την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά της ιατρού Ζερβούδη-Βαρκάρη Λεμονιάς, Διευθύντριας Οφθαλμολογικού Τμήματος του Γ.Ν Χίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και στις οικείες διατάξεις του νόμου"».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραθέτουν την απάντηση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, επισημαίνοντας ότι «τίθεται στην κρίση όλων των εμπλεκομένων φορέων και της τοπικής κοινωνίας της Χίου»:

«Απαντώντας στην με αρ. 6173/23-01-13 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Τ.-Ν. Κουίκ, με θέμα «Υπόθεση Οφθαλμιάτρου στη Χίο», σας γνωρίζουμε ότι έχει δοθεί εντολή για άμεσο διοικητικό έλεγχο προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες κάθε αρμοδίως εμπλεκομένου προσώπου, αναφορικά με την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά της ιατρού Ζερβούδη-Βαρκάρη Λεμονιάς, Διευθύντριας Οφθαλμολογικού Τμήματος του Γ.Ν Χίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και στις οικείες διατάξεις του νόμου (παρ. 1 του αρ. 110 και παρ. 4 του αρ.118 του Ν.4057/2012)».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ