5.4.2012 10:23

El classico στο ΠΑΣΟΚ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΣΟΥΡΗ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 
Η τακτική τραβάτε με κι ας κλαίω, κι ας κάνω πως δεν θέλω δεν έχει επ’ άπειρον χρονικά όρια. Μπορεί κανείς τους να μην το ομολογεί δημόσια, ωστόσο Ελπίδα και Κωστής έχουν ήδη πάρει θέση μάχης για την τρίτη κατά σειρά αναμέτρηση τους. Όπου να ‘ναι θα υποχρεωθούν να το δηλώσουν και ευθαρσώς, με επίσημη τοποθέτηση τους, αλλά τι να προσθέσει παραπάνω μια δήλωση, όταν το πράγμα μιλάει από μόνο του;
 Στον κορμό της
Η ανάδειξη Βενιζέλου στην προεδρία του Κινήματος ήταν σχεδόν βέβαιο ότι κατοχύρωνε τη θέση της στο ψηφοδέλτιο. Μέσα από αυτή η Ελπίδα ξαναβρήκε τη χαμένη της διάθεση να δώσει νέες μάχες για το ΠΑΣΟΚ, αναγεννήθηκε και η ίδια.
Παίρνει θέση σχεδόν για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και κυρίως αναθερμαίνει τις επαφές της με τον παραδοσιακό κύκλο των ψηφοφόρων της. Τα τριήμερα που βρίσκεται στη Χίο συναντά κόσμο και κοσμάκη, κατά μονάς είναι η τακτική, για να εκμαιεύσει με μεγαλύτερη ευκολία τις προθέσεις των συνομιλητών της. Από το περιβάλλον της διαρρέει η ικανοποίηση της από την ανταπόκριση, στοιχείο που έκαμψε και την όποια υπόνοια εμφανίστηκε έτοιμη να διαχωρίσει το δρόμο της από την πολιτική.
 
Λίτσας επιβεβαίωση
Απ’ τη μια η κινητικότητα που αναπτύσσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι ο Κωστής έχει συναντήσει face to face όλα τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Χίο, απόλυτα ικανοποιητικές από όσο διαρρέεται. Απ’ την άλλη η τυπική επιβεβαίωση από την … υπαρχηγό Λίτσα, η οποία ξεκίνησε ήδη προεκλογικό αγώνα υπέρ του Κ. Τριαντάφυλλου. Η αντινομάρχης ήταν stand by, σε περίπτωση που ο Κώστας αποφάσιζε να μη διεκδικήσει εκ νέου την έδρα, να καλύψει η ίδια το κενό του … χώρου. Φαίνεται ότι ο κύβος ερίφθη σε μεταξύ τους συνομιλία και έθεσε τις δυνάμεις της στο πλευρό της εκλογής του Κωστή, τον οποίο πιστεύει ακράδαντα για τις ικανότητες του. Μέσα στη βδομάδα, πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρχει και … επικυρωμένη δήλωση υποψηφιότητας.
 Ψηλά τα χέρια
Και κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Φως στο τούνελ για τις δυο άλλες υποψηφιότητες δεν εμφανίζεται. Ο Φαρατζής απορροφήθηκε στα του Λιμενικού Ταμείου, ο Μικές επιμένει ότι το θέμα δεν τον απασχολεί και ο Π. Τζούμας κρατά σιγή ιχθύος. Στη Νομαρχιακή σήκωσαν ψηλά τα χέρια και με σημείωμα τους προς την Ιπποκράτους αποδέχονται ότι χρειάζονται … άνωθεν βοήθεια. Ζητούν επειγόντως απεσταλμένο, υψηλά ιστάμενο, μήπως και κάμψει αντιρρήσεις και δελεάσει στελέχη να το σκεφτούν. Εδώ, βέβαια, υπάρχει το παλιό ιστορικό ότι τα κόμματα εξουσίας ολίγον σέβονται τους τριτοτέταρτους της κάθε εκλογής. Στην περίπτωση της Χίου, βέβαια, θα επιχειρηθεί να βρεθούν και πρόσωπα κοινής αποδοχής μεταξύ των δυο δεδομένων υποψηφίων, για να μην εκληφθεί ως ευθεία ανάμειξη στο αποτέλεσμα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ