12.2.2013 15:07

Έκθεση για τη Χίο που… κάηκε

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η Χίος υπέστη βαρύτατο πλήγμα με την πυρκαγιά του Αυγούστου 2012, η οποία έκαψε 147.000 στρέμματα γης, δηλαδή το ένα τρίτο σχεδόν του νησιού.  Η καταστροφή αυτή ίσως είναι το τρίτο μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της Χίου μετά τη σφαγή του 1822 και τον σεισμό του 1881.  Παρά ταύτα η Χίος συνεχίζει. 
Με αφορμή τα παραπάνω πραγματοποιείται έκθεση στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο: "Η Χίος μετά τη πυρκαγιά...Χλωρίδα και Πανίδα", προκειμένου, έστω στο και πέντε, να γνωρίσουμε την ομορφιά της φύσης της  Αρχόντισσας του Αιγαίου.  Η έκθεση θα διαρκέσει δύο ημέρες, Παρασκευή 15 και Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, ώρες λειτουργίας 9:00-3:00μ.μ.
Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία: της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, του Δήμου Χίου, του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης και του Περιοδικού Chios Nature.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει το Περιφερειακό Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ