13.12.2012 17:37

Έκθεση Γ. Σαββάκη στο Ιωνικό

ΜΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΜΝΟΥΝ ΤΗ «ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ

Το Ιωνικό Κέντρο τιμά τη γειτονιά του την Πλάκα και φιλοξενεί έκθεση ζωγραφικής  του πιο χαρακτηριστικού καλλιτέχνη που με το χρωστήρα του έχει αποθανατίσει γωνιές της «συνοικίας των θεών», του Γιώργου Σαββάκη.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται με το σύλλογο Πλακιωτών και Φίλων Πλάκας, πραγματοποιείται σε επιμέλεια του Πάνου Δημητρόπουλου, εγκαινιάζεται την προσεχή Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 12.00 και θα διαρκέσει έως τις 13 Ιανουαρίου 2013. 
Οι τοιχογραφίες και οι πίνακες του λαϊκού ζωγράφου Γιώργου Σαββάκη κοσμούν περισσότερα από σαράντα εστιατόρια και ταβέρνες στην Πλάκα, αλλά υπάρχουν και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελβετία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Έργα κοσμούν ακόμη πολλά μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, ανάμεσα στα οποία και το Διεθνές Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στη Γαλλία. Πρόκειται για τον εικαστικό που ύμνησε την ομορφιά της ζωής στην παλιά Αθήνα, η δε έκεθεση έρχεται να καλύψει την επιθυμία του ζωγράφου, να εκτεθούν τα έργα του στον τόπο που έζησε και δημιούργησε, δηλαδή την Πλάκα.
 
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλα:
- Ομιλία για τον Γιώργο Σαββάκη και τους λαϊκούς
Αθηναίους ζωγράφους
- Προβολή ντοκιμαντέρ
- Ξεναγήσεις στα έργα της έκθεσης και περιηγήσεις στην Πλάκα, στις ταβέρνες που φιλοξενούν έργα του καλλιτέχνη  
- Μουσικές βραδιές με παραδοσιακά Αθηναϊκά τραγούδια.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ